Vårvinter med skidåkning i fjällen

Takdropp, solgass mot en uppvärmd stugvägg och skidåkning när det är som bäst. Vårvintern i fjällen liknar inget annat. Nätterna håller snön kall medan dagarna bjuder på solljus och fågelkvitter. Njut av riktigt bra skidåkning på vita vidder, matsäck i solgrop och härliga dagar med upplevelser och frisk luft. Blir du sugen? Här är några av våra bästa tips på hur du maxar vårvintern!

Skida mellan Saltoluokta och Kvikkjokk på egen hand

Det här är en perfekt tur för dig med tidigare erfarenhet från vinterfjället. Under fem dagar skidar du i ett spännande gränsland mellan Sareks höga berg i väster och skogslandskapet i öster. Du sover i STF:s mysiga stugor där en sprakande brasa och levande ljus förgyller dina kvällar. Vakna till utsikten av fjällen i snöskrud innan du spänner på dig skidorna för ännu en dag på Kungsleden.

Läs mer & boka

Skida Jämtlandstriangeln på egen hand

Njut av Jämtlandsfjällen på turskidor i vinter. Med start från STF Storulvån Fjällstation går skidturen mot Blåhammaren som är STF:s minsta och högst belägna fjällstation, 1086 meter över havet. Här kan du njuta av god mat och kanske fjällvärldens längsta bastuutsikt. Nästa dag fortsätter turen mot Sylarna Fjällstation där middagen serveras med utsikt över Sylmassivet. Efter en god natts sömn skidar du de sista 16 km tillbaka till Storulvån.

Läs mer & boka

Mittskanderna runt med guide

Skida tillsammans med guide bland storslagna fjällvidder och spektakulära toppar mellan fem av nordens mest klassiska fjällstationer. Den här turen passar dig som är en van skidåkare och vill uppleva både norska och svenska fjäll på nära håll. Turen startar i fjällbjörkskogen vid Storulvån Fjällstation, rundar det högalpina Sylmassivet, korsar riksgränsen vidare mot de charmiga norska stationerna Nedalshytta och Storerikvollen för att till sist komma till den högt belägna Blåhammaren Fjällstation.

Läs mer & boka

Vålådalsfyrkanten med guide

Njut av en genuin upplevelse på tur i ett av fjällens mest klassiska områden. Med guide skidar du i grupp från urskogen i Vålådalen och upp på kalfjället. Under turen övernattar ni i STF:s fjällstugor Stensdalen, Vålåstugan och Lunndörren i Vålådalsfyrkanten där alla får hjälpas åt att hämta vatten, hugga ved och laga mat.

Läs mer & boka

Vinter med guldkant i Vålådalen

Gör dagsturer på skidor eller snöskor i storslagen fjällnatur där tystnad och mystik råder. Vålådalens Fjällstation är den perfekta utgångspunkten för dagsturer ut i vår vackra fjällvärld. I området kring Vålådalen har du välkända utflyktsmål som du når under en dagstur. Före middagen kan du njuta av värmen i bastukåtan och ett dopp i våra badtunnor. Kvällen avslutar du med en 3-rätters middagsbuffé.

Läs mer & boka

Fjällupplevelse för de yngsta

Ta med barnen eller barnbarnen till mysiga fjälldagar i Edsåsdalen i vår. I trygga barnbackar och spännande sagospår kan även de yngsta barnen uppleva fjällets magi under ljusa vårvinterdagar. Efter skidåkning och lek i snön är det skönt att gå till dukat bord samt bastu och dopp i poolen. Efter maten är lekrummet öppet, pingisbordet på plats och barnfilmen rullar.

Läs mer & boka

Weekend med skidåkning i Kolåsen

Njut av en weekend med god mat och en fantastisk natur i Kolåsen och Skäckerfjällens naturreservat. Skidspåren börjar utanför dörren och går genom gammelskog och över myrar med fjällutsikt. Efter skidåkningen finns bastu och badtunna för den som vill. Baren bjuder på fjällutsikt och solnedgång. Här får du natur och kultur i ett.

Läs mer & boka

Turskidåkarvecka i Grövelsjön

Den här är veckan är perfekt för dig som vill glida fram över fjället i behagligt tempo och njuta av naturupplevelser i gott sällskap. Dagsturer på ca 10-15km görs tillsammans med en kunnig guide i lugnt tempo runt om i Grövelsjöfjällen. Din guide visar tryggt vägen genom skogen och över fjället till små smultronställen. Efter en dag på fjället väntar bastubad och god mat i härlig gemenskap på fjällstationen.

Läs mer & boka