Upplevelser nära en storstad

Är du trött på stadslivets höga tempo? Ta en välbehövlig avstickare till något av STFs charmiga boenden bara en kort resa från city.

Här hittar du tips på härliga utflyktsmål som ligger inom två timmars färd från Stockholm, Göteborg och Malmö – perfekt för en dagsutflykt, minisemester eller en svemester nära hemma!

Kungligt semesterparadis i utkanten av Stockholm

Prins Eugen skapade ett semesterparadis på historisk mark vid hav, skog och Tyresö slottspark. Nu kan även du njuta av STF Prinsvillan, med nio mysigt inredda rum. Här finns oändliga möjligheter till natur- och kulturupplevelser: bada, cykla, besök slottet och den engelska parken eller varför inte en kajaktur?

Hitta hit: Buss 875 eller 815 från Gullmarsplan stannar en kort promenad från boendet.


En levande skärgårdsö mitt i Stockholms arkipelag

På STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem väntar både aktiviteter och avkoppling. Njut av årstidernas vackra skiftningar, vinterlandskap med skridskoåkning eller härligt sommarhäng med bad i sjö eller hav.

Hitta hit: Waxholmsbolaget trafikerar Svartsö från centrala Stockholm året runt och Cinderella under maj – september.


Pittoreskt gårdshotell mitt i Öregrund

På STF Klockargården Öregrund får du ett charmigt och individuellt rum med egen uteplats. Någon minut bort finns badstegen ner i havet från klipporna. Njut av restaurangerna, de pastellfärgade husen, båtarna och stigarna. Aktivera dig med bad, tennis, kajak eller fiske.

Hitta hit: Ta dig till Uppsala och ta sedan buss 811 till Öregrund.


Fantastiska platser nära Göteborg

Historiskt och personligt säteri i Änglagårdsbygden

Mellan Jönköping och Ulricehamn ligger oasen STF Årås Säteri & Trädgårdar. Här omges du av öppna kulturlandskap, vildmarksliknande storskog, sjöar och pittoreska små byar. Bygden är rik på fornminnen och kyrkoruiner, såväl som cykel- och vandringsleder. Perfekt för både avkoppling och aktivitet!


Herrgård med hållbarhetstänk mitt i Tygriket

Vakna i lokalproducerad säng med ekologiska lakan och njut av en frukost med hembakt bröd och honung från egna bikupor. STF Lydde Gård mellan Borås och Varberg har fått flera priser för byggnadsvård och miljöarbete. Här finns en stor trädgård du kan koppla av i, närhet till sjöar, natur och museum.

Hitta hit: Ta buss eller tåg till Kinna station, gå sedan 1300 meter mot Marks golfklubb.


Ladda batterierna på vacker Skärgårdsö

Längst ut i havsbandet på Vrångös västra sida, ligger STF Kajkanten Vrångö. Här bor du i charmiga lägenheter mitt i den pittoreska hamnen, med havet som närmsta granne. Njut av skärgårdens lugna tempo och en blandning av sand- och klippstränder, året om.

Hitta hit: En snabb tur på 25 minuter med Styrsöbolagets färja från Saltholmen.


Charmiga utflyktsmål nära Malmö

Anrikt värdshus bland skog och stillhet

Det hundraåriga STF Vallåsens värdshus ligger vid Hallandsåsens norra sluttning. Detta är en mötesplats för cyklister, golfare, vandrare och livsnjutare, men också en skön plats i naturen där du kan vara dig själv. Njut av restaurangen eller en fika i den lummiga trädgården, ofta med säsongens smaker.

Hitta hit: Hoppa på tåget till Laholm och ta sedan buss till station Våxtorp. 1,7 km promenad kvar till boendet.


Sköllengården Konsert

Vakna med utsikt över Österlen

STF Sköllengården Gårdshotell ligger i hjärtat av Österlen. Ett perfekt läge för att uppleva charmiga byar, stränder, kultur och stora naturupplevelser. Både restaurang och bastu har områdets bästa havsutsikt!

Hitta hit: Ta buss 577 från Simrishamn till Brantevik.


Vandra i Sveriges sydligaste vildmark

På STF Breanäs Hotell bor du nära fantastisk natur . Här finns bekväma hotellrum året om och härliga glampingtält under sommarhalvåret. Vandra i Sveriges sydligaste vildmark, paddla kanot, hyr cyklar eller slappna av med en god bok.

Hitta hit: Ta tåget till Kristianstad och vidare med buss. Läs mer på Skånetrafiken.

Cykelsemester Turist.se

Vill du ha fler semestertips?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor av semestertips direkt till din e-post!

Få semestertips

Få ännu mer inspiration till din semester

Barn som badar vid klippor

Sommarsverige

Svensk sommar. Långa dagar, ljusa nätter, blommande ängar och härliga bad. Smultron, utemys och vandring i fjällen.

grupp-planerar-med-karta

Visa alla boenden på karta

På vår karta kan du se var alla våra boenden & aktiviteter finns i Sverige. Du kan även filtrera resultatet för att hitta något som passar just dig.

Medlem

STF är en ideell förening för dig som vill upptäcka Sverige. Och för dig som vill bidra till att andra får möjlighet att upptäcka.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.