barn som badar i skärgården

Avskilda sommarbad

Saltstänkta klippbad, finkornig sandstrand, uppfriskande fjällbäck eller bastubad vid en kristallklar sjö. Hur och var man bäst svalkar sig under heta sommardagar är en smaksak. Här delar vi med oss av några mer avskilda sommarbad!

Klippbad i Öregrund

badplats vid Klockargården Öregrund
Öregrund är en pittoresk hamnstad i Norra Roslagens skärgård. Någon minut från mysiga STF Klockargården Öregrund hittar du en badstege ner i havet från klipporna att ta ett uppfriskande morgondopp vid. Gör en dagsutflykt till Örskärs fyr för sköna bad och tillbaks på kvällen tar du dagens sista dopp samtidigt som du njuter av att se solen gå ner i havet.

Läs mer och boka STF Klockargården Öregrund


Långasjön i Glasrikets Småland

Badplats i Långasjö
I det lilla samhället Långasjö mitt i glasriket och utvandrarbygden vilar lugnet. Långasjön ligger mitt i byn med badbrygga och utsikt över kyrkan. De renoverade kyrkstallarna där STF Långasjö vandrarhem är inrymt härstammar från 1800-talet och ser utvändigt ut som för hundra år sedan. Stora grönområden gör det till en extra barnvänlig plats.

Läs mer och boka STF Långasjö Vandrarhem


Uppfriskande fjälldopp

fjällbad i sarek
Ett uppfriskande dopp i valfri fjällbäck, tjärn eller sjö omgiven av magnifika fjälltoppar är en svårslagen känsla. Perfekt svalka efter dagsvandringen eller annan svettig aktivitet. Tillhör du dem som räds lite lägre vattentemperaturer så erbjuder många av våra fjällboenden bastu där du kan höja temperaturen ytterligare både innan och efter doppet.

Bo nära badet i någon av STFs fjällstugor


Bland kobbar och skär på Stora Kalholmen

stora kalholmen stockolms skärgård
Bland närmare 30 000 öar, kobbar och skär i Stockholms skärgård ligger den underbara skärgårdsön Stora Karlholmen. Här lever du det enkla livet, utan rinnande vatten i kranen, men omgiven av renande hav. Välj mellan den lilla sandstranden inne i den skyddande viken eller rundade berghällar för härliga klippbad i solnedgång eller soluppgång.

Läs mer och boka STF Stora Kalholmen Vandrarhem

 


Norrländskt bastubad i Abisko

bastubad vid abisko, torneträsk
Kombinationen av vedeldad bastu och kristallklart kallt vatten ger kanske den högsta av njutningar. Vad slår ett äkta norrländskt bastubad? Vid Torneträsks strand, en kort promenad från STF Abisko Turiststation, har den gamla sjöstugan gjorts om till en äkta vedbastu där du blickar ut över den klara fjällsjön direkt från bastufönstret. Låt blicken vandra över mil efter mil av fjäll och njut av ett svalkande dopp i kristallklart vatten.

Läs mer och boka STF Abisko Turiststation

Vill du ha fler svemestertips?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor av svemestertips direkt till din e-post!

Få svemestertips
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.