nyrup naturhotell annorlunda boende

Annorlunda boenden

Krydda din svemester med en annorlunda övernattning, där upptäckterna väntar runt hörnet och bara boendet är unikt i sig. Checka in i ett gammalt militärhäkte eller njut av utsikten från ett fyrvaktarhus på den gotländska savannen. Övernatta i en spartansk säterstuga helt utan rinnande vatten eller el. Somna i egen yllehydda till ljudet av susande bokskog eller vakna till kluckande vågor på tremastade fullriggaren af Chapman.

Fullpoängare på Skeppsholmen

boende chapman i stockholm
Det är inte många boenden i Stockholm som kan sätta check både på rogivande grönska, kluckande vågor och en magisk utsikt över både Gamla stan och Kungliga slottet. STF af Chapman & Skeppsholmen är en riktig fullpoängare i dessa avseenden, och ett perfekt basläger för dig som vill utforska Stockholm.

Här bor du bekvämt i Hantverkshuset eller på den tremastade fullriggaren af Chapman, nära till allt som staden har att erbjuda. Strömkajen och skärgårdsbåtarna ligger några minuters promenad bort, och Djurgårdsfärjan tar dig direkt från Skeppsholmen till Djurgårdens bokskogar, Skansen, ABBA museet, Vasamuseet och Cirkus. Och vill du hänga kvar på mysiga Skeppsholmen hittar du bland annat Moderna Museet, ArkDes och Östasiatiska Muséet och flera trevliga restauranger.

Läs mer och boka STF Af Chapman & Skeppsholmen


Digital detox bland rustika säterstugor

Ransbysätern stuga
Res tillbaka i tiden. Bo i timrade säterstugor omgiven av fjällkor, getter och hästar som betar i den annars orörda naturen och kringliggande hagarna. Stugorna ligger på uråldrig mark som brukades fram till 1930-talet men som nu har upprustats med boende, bete och rogivande fäbodliv. Här klarar du dig bra utan el, hugger din egen ved, hämtar vatten från brunn eller tar en uppfriskande friluftsdusch. Njut av en sprakande eld och tillaga din egen mat, ta ett dopp i närliggande sjö eller utforska vandringslederna i området. Närhet till den vilda naturen har aldrig varit mer påtaglig. Här kan du inte göra annat än att koppla av, på riktigt.

Läs mer och boka STF Ransbysätern


Ett fängslande byggnadsminne i Världsarvet Karlskrona

Kronohäktet
På Stumholmen i Karlskronas skärgård, precis vid vattnet, hittar du STF Karlskrona Kronohäktet. Det gamla militärhäktet upprättades 1911 som ett cellfängelse efter den så kallade Philadelphiamodellen. Under häktets aktiva tid satt det aldrig några grovt kriminella i cellerna, utan de som har avtjänat sin tid här var till största del vapenvägrande militärer eller civila i väntan på rättegång. 1992 blev det ett byggnadsminne och nu mera ingår den i Världsarvet Karlskrona. 2018 restaurerades häktets 32 celler varsamt med ljus finish och modern inredning. Här bor du en kort bit från attraktioner som Marinmuseum, Bastion Kungshall och Båtmanskasernen. Ni har även närhet till badstrand, fina promenadstråk och gångavstånd till Karlskrona centrum. Här får du garanterat en unik boendeupplevelse!

Läs mer och boka STF Karlskrona Kronohäktet


Tystnad och vildmark i Kolarbyn

Boende i kolarkoja i Kolarbyn
I Kolarbyn Eco Lodge finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken. Och det är just precis därför du kommer att älska att vara här. Du bor mitt i granskogen, bredvid bäcken som porlar och sjön som böljar. 12 traditionella kolarkojor väntar på dig, eller varför inte bo i den lite lyxigare Skogshuggarkojan. Alla kolarkojor har vedeldad kamin och du hugger själv din egen ved och plockar blåbär direkt på taket. Här väntar tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser med öppna ytor bara ett par timmar från storstadens myller.

Läs mer och boka STF Kolarbyn/Eco Lodge


Rogivande vistelse i Nyrups bokskogar

Boende i hydda i skogen i Nyrup
Bo naturnära. På riktigt. På naturens villkor. Nyrups Naturhotell är det långsamma hotellet. Här tar matlagningen flera timmar, samtalen blir långa och tystnaden tillsammans ännu längre. Njut av lokala råvaror och eldens närhet när ni arbetar tillsammans i uteköket. Somna till regnets trummande mot yllehyddans tak – vakna till fågelsång och morgonljus. Här utmanas du vid eldarna, inför oljelamporna och i uteduschen. Men sängen är skön, yllehyddan ljus och välkomnande, allt är förberett inför din vistelse. Platsen är oerhört naturskön och rogivande och hit går endast en gångväg.

Läs mer och boka STF Nyrup Naturhotell


Befästningsboende vid farleden till Stockholm

Kastellet på sommaren
Vaxholms Kastell är i ordets rätta bemärkelse en unik plats och ligger på en liten ö mitt i vattnet ett stenkast från Vaxholms centrum. Kastellets historia inleddes i början av 1500-talet. För den historieintresserade finns Vaxholms Fästningsmuseum som skildrar tillkomsten av denna plats samt dess roll i försvaret av Stockholm under en omvälvande tidsperiod av 500 år. Museet skildrar även livet i skärgården och brukar uppskattas av såväl vuxna som barn. I Kastellets norra del ryms detta Bed & breakfast med höga valvformade tak, breda trägolv, kakelugnar och de gamla skottgluggarna med utsikt över havet. Här kan man riktigt känna historiens vingslag, förenat med det moderna boendes komfort. Här erbjuds du en perfekt plats som utgångspunkt för att uppleva Stockholm skärgård.

Läs mer och boka STF Kastellet Bed & Breakfast


Magi på den gotländska savannen

boende vid närsholmen
Längst ut på en makalöst vacker udde på sydöstra Gotland ligger STF Närsholmen Fyr & Logi. Närsholmen är ett naturreservat som bjuder på kultur- och naturupplevelser året runt. Naturen på Närsholmen är alldeles unik och påminner om en savann, med ståtliga enar på långa stammar. Blomsterprakten är makalös och flyttfåglar i massor stannar upp och drar förbi vid sina respektive tidpunkter på året. Stränderna av kalksten och sand lockar till promenader, bad och picknick intill havet. Bo i det gamla fyrvaktarhuset och känn naturens magi.

Läs mer och boka STF Närsholmen Fyr & Logi


Med fönster i alla väderstreck på Aspö

Utsikt från Aspö lotstorn
På Aspö Lotstorn vaknar du upp med vidunderlig utsikt över Karlskrona skärgård, en mäktig känsla året runt! I det gamla utkikstornet har du fönster i alla väderstreck och utblick över hav och öar. Idag bor du i bekväma rum med eget dusch/wc, ett rum på varje plan i tornet. Allra överst finns utkiksrummet döpt till Utkiken. Aspö är en ö i Karlskrona skärgård med gratis färjeförbindelse, och en idealisk plats för skogsvandringar och paddling. Åk in till Karlskrona och besök Marinmuseet eller ta del av Världsarvsstadens många minnesmärken.

Läs mer och boka STF Lotstornet Aspö


Flygande tält på Hallandsåsen

trädtält i vallåsen
Boka en spännande, naturnära och annorlunda övernattning i ett flygande tält, vackert inbäddat i lummig skog i anslutning till STF Våxtorp Vallåsens värdshus. Tältet är fast upphängt mellan träd en bit upp från marken, och inrett med riktiga täcken och kuddar så att du sover bekvämt och mysigt. Vill du sova helt under bar himmel så går taket att ta av. Det finns plats för 2 vuxna och 2 små barn. Tältet är uppsatt nära värdshuset och du har tillgång till dusch/wc/förvaring och gästkök. Perfekt för dig som vill prova på den magiska känslan av att sova utomhus, men vill ha nära till bekvämligheter. Det flygande tältet bokas i den vanliga boendebokningen och kommer upp som valbart alternativ om det finns tillgängligt på aktuellt datum.

Läs mer och boka STF Våxtorp/Vallåsens Värdshus

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.