Stockholms skärgård sommaridyll

Avkopplande sommaridyller

Vad är väl en svemester utan sommaridyllen? En fridfull plats att gå runt i badrock hela dagen, ta långsamma barfotasteg på en varm klipphäll, strand eller brygga, drömma sig bort i en solstänkt trädgård med boken som aldrig blivit läst eller prata bort en hel kväll framför en sprakande brasa. Här delar vi med oss av våra bästa smultronidyller.

Frisk luft, idyllisk småskalighet & lantlig miljö

salnö gård sommaridyll
I vackra Roslagen ligger STF Salnö gård, ett skärgårdshemman omgivet av Ålands hav på utsidan och Bagghusfjärden mot fastlandet. Miljön utgör en motpol till storstaden med tystnaden, den rena luften och havets brus. Gården är KRAV registrerad med ekologisk inriktning. Stora skogar och strövområden hör till. Här kan du njuta av lugn och fantastisk natur.

Läs mer och boka STF Salnö gård


Avkopplande trädgård i Älvdalen

sommaridyll älvdalen tre björnar
Hemtrevliga STF Älvdalen/Tre Björnar Vandrarhem ligger i utkanten av Älvdalen By med storslagen natur runt knuten. Det vackra huset har anor från 1916 och är varsamt renoverat. Här finns en vedeldad bastu och en stor trädgård. Under ditt besök kan du vandra i urskog, gräddar kolbulle i slogbod, gå på Hagström och porfyrmuseum, åk häst och vagn, hälsa på i levande fäbod, plocka bär och svamp, lär sig det älvdalska språket eller bara njuta av en sprakande brasa – ja det finns mycket att göra här.

Läs mer och boka STF Älvdalen/Tre björnar vandrarhem


Prisbelönt byggnadsvård i vackra Häggådalen

lydde gård sommaridyll
STF Lydde gård ligger i den vackra Häggådalen, mellan Borås och Varberg. Här stiger du in i ett familjärt och hemtrevligt boende med lång och spännande historia. Rummen är så stora som anstår i en förläggargård. Inredda och färgsatta för att ge lugn, harmoni och hemkänsla. En kakelugn i varje rum sätter pricken över i’et. Läget är lugnt och utanför väntar en stor vacker trädgård. Området bjuder på naturupplevelser med möjlighet för vandring, upptäckter med cykel samt ett rikt kulturutbud vad gäller hantverk och historia.

Läs mer och boka STF Lydde gård

Vindelälvens lugnande vattensymfoni

hotell forsen sommaridyll
Vindelforsarna är ett av Vindelälvens allra mäktigaste forslandskap. Alldeles vid kanten av den strömmande älven ligger STF Hotell Forsen. Här väntar en sommaridyll blandad med mäktig natur och rika upplevelser, där bruset av vattnet gör det enkelt att finna ro. Insup naturen och njut av vandringar i Vindelforsarnas naturreservat. Avsluta dagen med vedeldad bastu, badtunna och kreativa måltider skapade med råvaror hämtade direkt från skog, jord och vatten i närregionen.

Läs mer och boka STF Hotell Forsen

Hotell Park i Västervik

Fika på Hotell park i Västervik
Charmiga lilla Hotell Park är lugnt beläget i Västerviks äldsta kvarter. Huset är från 1881 och här finns knarrande golv, sneda väggar, blommiga tapeter och fönster som kan öppnas mot staden utanför. Du bor bekvämt med bäddade sängar och eget badrum. I vår trädgård kan du slå dig ner med en bok. Den mysiga småstaden som väntar runt hörnet bjuder på genuin miljö med vackra trähus och glittrande hav. Morgondoppet är inte långt borta och Tjust skärgård bjuder på rika utflyktsmöjligheter.

Läs mer och boka STF Västervik Hotell Park

Prunkande trädgård och ekologiskt fokus vid Göta kanal

Tåtorp vid Göta Kanal
STF Tåtorps Café & Logi ligger otroligt vackert intill Göta kanal och sjön Viken. Här bor du i ett personligt och charmigt litet hus med 5 rum och prunkande trädgård som gjort för avkoppling och mys. Allt med ekologiskt fokus. De grönskande omgivningarna bjuder in till natursköna cykelvägar och Dragvägen längs med Göta kanal bjuder på ett stycke svensk historia. Sluss, lots och färjevaktarstugorna minner om kanalens storhetstid och ligger vid vägs ände i en numera uppskattad stillhet. Cyklar, kajaker och båtar finns att hyra.

Läs mer och boka STF Tåtorp Café & Logi Göta Kanal


Solvarm sommaridyll i den Småländska ekskogen

utsikt från rum i Grimsnäs
Inbäddad i vacker ekskog, mitt i Småland, Glasriket och Vilhelm Mobergs utvandrarbygd, ligger STF Grimsnäs herrgård. En riktig småländsk sommaridyll där lugnet tar över. Den solvarmt gula huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sedan mitten av 1500-talet och bebotts av flera adelsfamiljer. Här bor du bekvämt i personligt inredda rum med sköna resårsängar, svala manglade lakan, handdukar och sköna morgonrockar. Läs en bok i trädgården, gå på en tidig morgonpromenad i skogen, njut ett glas vin i matsalen, åk på utflykt till glasriket, vandra utvandrarleden. Ja, här är det gott att vara.

Läs mer och boka STF Grimsnäs Herrgård B&B


Böljande bokskog och kreativ atmosfär i Söderåsens nationalpark

lek på gräsmatta vid villa söderåsen
STF Villa Söderåsen i närheten av Skäralid byggdes 1904, och ligger som ett varmt hjärta mellan den levande och kreativa byn Röstånga och tillgängligt vild natur. Från framsidan av huset blickar du ut över byns konsthall, mikrobryggeri, butiker och restauranger. Går du ut genom bakdörren stiger du rakt in i Söderåsens Nationalpark med böljande bokskog och hisnande rasraviner. Njut av naturens rogivande tystnad och missa inte ett tidigt morgondopp i den lilla magiska Odensjön tio minuters promenad bort. Likaså den lummiga trädgården bjuder på avkopplande atmosfär och hög mysfaktor. Ta med kaffekoppen, bred ut yogamattan eller ställ ut kubbspelet på gräsmattan för ett lekfullt avslut på kvällen.

Läs mer och boka STF Villa Söderåsen B&B

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.