Fira midsommar

Ljusa sommarnätter och traditionsenlig krans i håret! Midsommar firas stort eller smått, mellan fjälltoppar, på pittoreska bygdegårdar och i blommande stadsparker. Det finns kort sagt många sätt att njuta av årets längsta dag. Blir du sömnig trots den ljusa sommarnatten finns självklart en skön säng som väntar på dig på något av våra boenden.

MIDSOMMAR I GRÖVELSJÖN

Fira årets längsta dag i fantastisk fjällmiljö när blommorna börjar slå ut och renarna söker sig upp på fjällsluttningarna. Dansa runt midsommarstången, njut av midsommartårta och utforska naturen som just vaknat upp efter vinterns dvala.  Området bjuder på både långa och korta leder. För den som önskar inleder vi midsommarhelgen på torsdag kväll med en vandring upp på kalfjället. Upplev den ljusa sommarnatten när solen sänker sig bortom Salsfjället en kort stund innan dagen gryr igen.

Läs mer & boka

LJUSA SOMMARNÄTTER I KVIKKJOKK

Försommarens skira grönska, sommarens första blommor och snöklädda fjälltoppar välkomnar midsommarfirare till Kvikkjokk Fjällstation. Gå på en guidad tur i det unika Kvikkjokkdeltat och följ Carl von Linnés fotspår upp till toppen av Prinskullen. Traditionell midsommarbuffé väntar på fjällstationen efter en skön vandringstur.

Läs mer & boka

MIDSOMMARTRAIL PÅ STORULVÅN

Är du sugen på att springa in midsommaren ska du boka in den här löparhelgen på Storulvån Fjällstation. Professionella guider tar dig med på fjällstigar under långa ljusa dagar, testa löparprylar och umgås med likasinnade. Bland de guidade turerna finns något både för nybörjaren som för den erfarne. Kvällarna fylls av god mat, löparsnack och inspirerande möten med löparprofiler.

Läs mer & boka

KULTURELLT FIRANDE I SAXNÄSFJÄLLEN

Upplev Saxnäsfjällen i midsommar, ät en god midsommarbuffé och blicka ut över fjällvärlden. Vandra i eget tempo i omgivningarna eller upplev traditionellt midsommarfirande i Fatmomakke kyrkstad från 1700-talet. En mångkulturell mötesplats som även har stort symbolvärde för den samiska traditionen och kulturarvet i trakten.

Läs mer & boka

MIDNATTSSOLSVANDRING I ABISKO

Möt midsommaraftonen på toppen av Nuolja.  I Abisko, 250 km norr om polcirkeln, råder det polardag från början av juni, vilket innebär att solen inte går ner under horisonten vid midnatt. På den här vandringen under midnattssolen kan du njuta av det röd-gula ljuset som lindar in omgivningen. Från toppen får du en magnifik utsikt över de omgivande fjällen och den stora sjön Torneträsk.

Läs mer & boka