Fira midsommar

Ljusa sommarnätter och traditionsenlig krans i håret! Midsommar firas stort eller smått, mellan fjälltoppar, på pittoreska bygdegårdar och i blommande stadsparker. Det finns kort sagt många sätt att njuta av årets längsta dag. Blir du sömnig trots den ljusa sommarnatten finns självklart en skön säng som väntar på dig på något av våra boenden.

MIDSOMMAR I GRÖVELSJÖN

Fira årets längsta dag i fantastisk fjällmiljö när blommorna börjar slå ut och renarna söker sig upp på fjällsluttningarna. Grövelsjön ordnar ofta midsommarfirande med klassisk dans runt midsommarstången! Njut av midsommartårta och utforska naturen som just vaknat upp efter vinterns dvala.  Området bjuder på både långa och korta leder. Upplev den ljusa sommarnatten när solen sänker sig bortom Salsfjället en kort stund innan dagen gryr igen.

Läs mer & boka

LJUSA SOMMARNÄTTER I KVIKKJOKK

Försommarens skira grönska, sommarens första blommor och snöklädda fjälltoppar välkomnar dig till Kvikkjokk Fjällstation. Här ordnas ofta midsommarfirande – passa på att gå på tur i det unika Kvikkjokkdeltat och följ Carl von Linnés fotspår upp till toppen av Prinskullen.

Läs mer & boka

MIDSOMMARTRAIL PÅ STORULVÅN

Är du sugen på att springa  in midsommaren ska du boka in dig på Storulvån Fjällstation. Under många år har Storulvån haft professionella guider som tar dig med på fjällstigar under långa ljusa dagar – här kan du testa löparprylar och umgås med likasinnade. Turerna är anpassade både för den erfarne och nybörjaren Kvällarna fylls av god mat, löparsnack och inspirerande möten med löparprofiler. Upptäck om Storulvån Fjällstation har någonting som passar dig, finns inget paket just nu kan du alltid njuta av att springa härlig trail på egen hand.

Läs mer & boka

KULTURELLT FIRANDE I SAXNÄSFJÄLLEN

Upplev Saxnäsfjällen i midsommar, ät god mat och blicka ut över fjällvärlden. Vandra i eget tempo i omgivningarna eller upplev traditionellt midsommarfirande i Fatmomakke kyrkstad från 1700-talet. En mångkulturell mötesplats som även har stort symbolvärde för den samiska traditionen och kulturarvet i trakten.

Läs mer & boka

MIDNATTSSOLSVANDRING I ABISKO

Möt midsommaraftonen på toppen av Nuolja.  I Abisko, 250 kilometer norr om polcirkeln, råder det polardag från början av juni, vilket innebär att solen inte går ner under horisonten vid midnatt. Vandra under midnattssolen och njut av det röd-gula ljuset som lindar in omgivningen. Från toppen får du en magnifik utsikt över de omgivande fjällen och den stora sjön Torneträsk.

Läs mer & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.