lokala mattips, tallrick från ovan

5 lokala mattips

Är du en finsmakare när det gäller mat och naturupplevelser? Tänk dig lokala smaker gjorda på närproducerade varor tillagade med hjärtat. Ta med dig någon du tycker om på en kulinarisk resa och njut av god mat kryddad med kärlek och kreativitet.

Småländska klassiker på Korrö

Restaurangen på Korrö
På STF Korrö Restaurang & Café serveras småländska och svenska klassiker på råvaror hämtade från jord, skog och vatten. Restaurangen KRAV-certifierades 2014 och i den mån det går används här ekologiska och närproducerade produkter. Maten avnjuts i skön miljö precis vid åkanten. Sitt utomhus eller på verandan och se vattnet virvla fram i den porlande ån.

Läs mer och boka

Njut av det öländska skafferiet

Restaurangen på Bo Pensionat, Öland
På STF Bo Pensionat i pittoreska Vickleby bor du granne med en av Sveriges vackraste bygator och Ölands Alvar. Hit kommer natur- och kulturintresserade gäster som vill uppleva Öland från tidig vår till jul. Här kan du mysa framför brasan, ta sköna promenader och njuta av god mat. I restaurangen serveras säsongsbaserad, närproducerad mat från det öländska skafferiet. På menyn hittar du alltid Ölandslamm, piggvar från Gräsgård samt vilt från närområdet.

Läs mer och boka

Skärgårdssmaker på Möja

STF Möja vandrarhem
I Stockholms yttre mellanskärgård på ön Möja kan du uppleva äkta skärgårdsmiljö året om. STF Möja Vandrarhem är det ombyggda gamla posthuset på ön och ligger i byn Berg. Härifrån har du cykelavstånd till den omtalade restaurangen Wikströms fisk där menyn ändras beroende på vad fiskaren Rune fått på kroken, men att det smakar fantastiskt kan du vara säker på.

Läs mer om restaurangen Wikströms Fisk

Läs mer och boka

Lokalt och närproducerat på Smålandsgården

Matförbredelser på STF Smålandsgården
På STF Smålandsgården vid sjön Örens norra strand kan du njuta av middag med utsikt över vattnet. Här serverar det välrenommerade köket fint komponerad mat av lokala råvaror. Gården har även ett eget mikrobryggeri. Boka gärna bord i förväg då restaurangens öppettider varierar under säsongerna. Vill du göra en utflykt är det knappt en mil till polkagrisarna i Gränna och Vätterns glittrande vatten.

Läs mer och boka

Norrländska smaker i Abisko


Abisko är och har alltid varit en mötesplats för gäster från hela världen. Fjällstationen har det bästa läget, mitt i en nationalpark vid starten av eller slutet av Kungsleden. Från restaurangen har du en magnifik utsikt över Torneträsk på ena sidan och Abiskoalperna på den andra sidan. Här ligger fokus på ekologisk och närproducerad mat och det finns alltid vegetariska alternativ. Från december till mars kan du också njuta av en fyrarätters middag inspirerad av den lokala miljön uppe på Aurora Sky Station med norrskenet dansandes på himlen.

Läs mer och boka

Upplevelser i Sverige