Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

Vandrare tar paus längs Kungsleden

Grövelsjön - Tänndalen

Det här är en vandring som är rik på variation som går genom Långfjällets och Rogens naturreservat. Leden tar dig också genom Töfsingedalens nationalpark. Det första boendet du möter längs vägen är Hävlingestugorna men du kan också välja att fortsätta vidare direkt till STF Storrödtjärn Fjällstuga. Din nästa etapp går till STF Rogen Fjällstuga som ligger vid den stora sjön med samma namn. Härifrån går turen vidare mot Skedbrostugan.

Från STF Rogen finns det två alternativa turer för att ta sig till Skedbro. Den första leden är sträckan Rogen – Skedbro. Den här leden är det vanligaste vägvalet och går utmed sjön och på slutet väster om Bustvålen. Ett annat alternativ är att välja leden som går sträckan Rogen – Kärringsjön – Skedbro. Den vägen går via Kärringsjön där det väntar både boende och kanotuthyrning. Från Kärringsjön finns det en bilväg och en vandringsled som går till Tännäs.

Fjällen mellan Rogenområdet och Tänndalen är överlag flacka och artfattiga. Delar av turen går i gles barrskog. I området bedrivs renskötsel som kräver att du visar hänsyn.

Hitta hit

Buss från Mora till Grövelsjön.
Buss från Funäsdalen till Östersund och Stockholm.

 

snabbfakta

Fjällkarta
W1 Lantmäteriet Grövelsjön- Lofsdalen 1:100 000
Z8 Lantmäteriet Helags-Funäsdalen-Rogen 1:100 000
(Lantmäteriet har fler kartor 1:50 000 för olika delar av området)

Grövelsjön & Rogen Calazo 1:50 000

Turens längd / dagsetapper
76 km / 4–5 dagar

Här finns STF/ boende
STF Grövelsjön Fjällstation
Hävlingestugorna – bokas via Länsstyrelsen Idre
STF Storrödtjärn Fjällstuga

STF Rogen Fjällstuga
STF Skedbro Fjällstuga
STF Tänndalen/Skarvruet Vandrarhem

Karta
Tänndalen – Grövelsjön

Länkar och läsvärt 
Töfsingdalens nationalpark
Långfjällets naturreservat
Rogens naturreservat.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.