Höstlovsaktiviteter

Höstlovet är en perfekt tid för att uppleva något utöver det vanliga. Många museer och sevärdheter erbjuder spännande höstlovsaktiviteter redo att utforskas. Passa på att ta med farmor på en mörkervandring i ett nedsläckt museum, eller gör rysligt fint halloweenpyssel tillsammans med kompisar. Kanske längtar ni mest efter lite tillsammanstid och mys framför brasan i något av våra boenden. Det finns många härliga upplevelser som väntar på dig, här delar vi med oss av våra bästa tips för höstlovslediga äventyrare.

Äventyrliga upplevelser i Stockholm

Stockholm erbjuder mängder av spännande, roliga och mysiga aktiviteter under höstlovet. Vad sägs om att spökpyssla på Skansen eller upptäcka Nordiska museets hemligheter med ficklampa under en kväll? Även Gröna Lunds attraktioner byter skepnad under halloween och parken smyckas med pumpor och spindelnät. Boka något av våra mysiga boenden i stan och njut av höstlov i huvudstaden.

Läs mer och boka

Experimentera i Göteborg i höst

Våningssäng med barn på STF Göteborg city

I Göteborg finns massor att uppleva för höstlovslediga upptäckare. Utforska kusliga experiment på Universeum, lek loss i Slottsskogens fantasifulla parklek, åk hisnande karuseller på Liseberg, eller besök de köttätande växterna Botaniska trädgården. Bo centralt på STF Göteborg City med närhet till stadens utbud av aktiviteter, restauranger och sevärdheter. Vill ni varva restaurangbesöken med egenfixad middag finns självklart även gästkök att tillgå.

Läs mer och boka

Väsen och skrönor i Sala silvergruva

Barn går i Sala Silvergruva
Sala Silvergruva bjuder på ett perfekt höstlovsäventyr för hela familjen. Följ med på en spännande visning i gruvan, där ni får följa samma väg ner i som de gamla gruvarbetarna från 1800-talets början. I gruvan finns underjordiska vackra sjöar, bergrum och en konsertsal. Bor gör ni i det vackra vandrarhemmet STF Sala Silvergruva med inredning inspirerad av gruvmiljön.

Läs mer och boka

Tillsammanstid i Vallåsen

Vid Hallandsåsens norra sluttning, omgiven av skog och stillhet ligger Vallåsens värdshus med massor av plats för friluftsliv och avkoppling för hela familjen. Här kan du upptäcka omgivningens möjligheter till aktiviteter. Vandra i vacker skog eller längs Hallands långa sandstränder. Eller besök de dramatiska klipporna i naturreservatet Hovs hallar där vågorna skummar mot bergsväggen och ovanliga Atlantfåglar kan flyga in under blåsiga dagar. Avsluta dagen med att laga en god middag tillsammans och mys framför brasan.

Läs mer och boka

Plats för lek i Malmö

Barn ritar på griffeltavla på STF Malmö City

I Malmö väntar spännande äventyr för alla höstlovslediga. Barn med mycket spring i benen tar med fördel sikte på någon av stadens runt tjugo temalekplatser. Samtliga specialbyggda med olika teman som exempelvis Sagolekparken, Afrikaparken och Rymdlekplatsen. Varför inte hyra en cykel och göra en lekplatsrunda? På STF Malmö City bor ni centralt med gångavstånd till stadens alla sevärdheter.

Läs mer och boka

Lekfullt i Trollhättan

Hitta din favorit bland alla temalekparker i Trollhättan under höstlovet! Här kan du hälsa på Roy och Roger på Macken i Maria Alberts park, träffa Skrot-Nisse och hans vänner på Spikön, kika in hos Glass-Oskar på gågatan och träffa valen vid Vattenkraftens lekplats nära Fallen. Bo centralt på mysiga STF Gula villan vandrarhem och ladda upp med en god frukostbuffé inför dagens lek.

Läs mer och boka

Besök underjorden i Falun

Under höstlovet kan du besöka spännande Falun med sin världsberömda gruva och lyssna till den spännande och sanna berättelsen om gruvans tusenåriga historia. Idag är Falu Gruva en del av Unescos världsarv och ett populärt besöksmål för stora och små. Bo på fina STF Falun Hotell med närhet till stadens olika aktiviteter och sevärdheter.

Läs mer och boka

Upplevelser i Sverige