Höst på fjället

När sommaren svalnat och strandbesöken glesnar lockar fjällen med klar och krispig luft. Packa ryggsäcken, snöra på dig vandringskängorna och upplev den färgprakt som en höstvandring i fjällen kan ge.

Höst på Aurora Sky station


Hösten och det magiska norrskenet är det många som drömmer om att få uppleva, och det gör du bäst på STF Aurora Sky Station. Omringad av fjällbjörkarna som övergått i höstens alla färger tar liften dig långt över trädgränsen på fjället Nuolja. Möjligheten att följa med på en guidad tur i naturen när den förbereder sig för vinter förstärker upplevelsen ytterligare.

Läs mer och boka

Höstfärger på Ramundberget


Om du tycker om fjällnatur och avskildhet, kommer du att älska friheten med fjällvandring på egen hand. Fjällkartan låter dig hitta egna stigar på fjället och själv välja var du vill pausa och njuta av matsäcken. Bo på klassiska Fjällgården och njut av bäddad säng och färdiglagad mat eller i lägenheter med självhushåll. Välkommen att finna dina egna vägar i Ramundberget i höst.

Läs mer och boka

Grövelsjön i höstglöd


Upplev fjället i sprakande höstskrud under en septemberhelg. Det blir dagar fyllda av aktivitet för den som önskar – guidade vandringar av olika slag, sköna yogapass, After fjäll och aktiviteter i vårt Adventure Camp. Kvällarna fylls med inspirerande föredrag, livemusik, god mat och gemenskap. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta på.

Läs mer och boka

Höstfärger på Helags


Hösten är en av årets vackraste tider på fjället, med sprakande färger, snöpudrade toppar och klar luft. Upplev härliga höstdagar på Helags med möjlighet till fina dagsturer och värmande bastu och god middag på kvällen.

Läs mer och boka

Vandra Vålådalsfyrkanten i höstfärger

Höstvandringen längs Vålådalsfyrkanten låter dig uppleva en färgsprakande fjällvärld, genom vildmark och gammelskog, över myrar, blomsterängar och kalfjäll. Du börjar och slutar din vandring på Vålådalens Fjällstation där du blir väl omhändertagen och kan njuta av god mat och bäddad säng. Under vandringen övernattar du i STFs mysiga fjällstugor som väntar i slutet av varje dagsetapp. Mat för självhushåll i stugorna kan köpas på plats eller ta med eget.

Läs mer och boka

Höstweekend i Kvikkjokk

Besök Kvikkjokk när höstfärgerna är som starkast. Gör en vandring upp mot Prinskullen där Carl von Linné vandrade under sin Lappländska resa, och följ med på en guidad tur i det unika tvåflodsdeltat. Njut av fina dagsturer och god middag i restaurangen.

Läs mer och boka

Upplevelser i Sverige