Hitta balansen

Förläng semesterkänslan och hitta balansen inför hösten under en energigivande weekend i rofylld miljö. Njut av lugnet, naturen, den krispiga höstluften och tid för att ”bara vara”.

Hitta lugnet på Svartsö

Ta båten från stan och hitta lugnet på Svartsö.
Packa ner sköna kängor och ta båten till Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem i Stockholms Skärgård under den stilla säsongen. Några sjömil från fastlandet hittar du på Svartsö ditt eget tempo. Koppla av, koppla ner.

Läs mer och boka

Harmoni på Lilla Tyresö


Ge plats för eftertanke och reflektion under en rofylld helg på Lilla Tyresö. Här vandrar du i vår vackra slottspark, genom skog och invid sjöar i ditt egna tempo. På kvällen kan du krypa upp med en god bok i soffan. Här är du långt ifrån vardagens stress, med närhet till fina fiskevatten och rofyllda vandringsleder i Tyresta Nationalpark.

Läs mer och boka

Egentid på Villa Söderåsen


Njut av egentid, kravlös vandring i vidunderlig natur och en välgörande massage på Villa Söderåsen. Här bor du i husets vackraste balkongrum, granne med nationalparkens böljande bokskog och hisnande rasraviner. Från framsidan av huset blickar du ut över den levande och kreativa byn Röstånga med konsthall, mikrobryggeri, butiker och restauranger. På morgonen avnjuter du en mestadels ekologisk frukost, följt av en timmes massage av certifierad massör.

Läs mer och boka

Nedvarvning på Nyrups naturhotell


Bo naturnära, på riktigt. En vistelse med guldkant där du njuter av stillhet, samvaro och närvaro. Sov gott i en mongolisk yllehydda med bokskogens ljud utanför, laga din mat över öppen eld och följ naturens rytm och lugn. Här bor du mitt i bokskogen, granne med Hålsaxabäckens ravin, uråldriga vulkaner och vackra vandringsstigar med utsikt över Skånes renaste sjö, Dagstorpssjön.

Läs mer och boka

I harmoni med naturen på Lugnåsberget


Utforska Lugnåsbergets trolska skogsmiljö och Vristulvens små öar under en avkopplande vistelse där naturupplevelsen står i fokus. Färdas på cykel längs vindlande grusvägar, vandra i öde storskog, glid fram i kanot på Vristulven och gör strandhugg på små orörda öar. Frukost, lunch- och middagskorg med ekologiska och lokala specialiteter finns förberett att avnjutas i naturens egen matsal.

Läs mer och boka

Avkopplande helg på Navardalens Vildmarksstation


Navardalen bjuder in till storheten, stillheten och lugnet i björnens och älgens rike. Njut av avkopplande dagar i vildmarksmiljö, vällagad mat, stilla kanotfärder och bad i vedeldad aromabastu. Här kan du verkligen koppla av från all stress som vardagen ger. Anläggningen är elfri och har begränsad mobiltäckning. Uppvärmning, matlagning och belysning sker med ved, gasol, fotogen och stearinljus. Helpension från fredag kväll till söndag morgon ingår.

Läs mer och boka

Hitta lugnet i Långasjö


Njut av lugn och rofyllda omgivningar i Långasjö, mitt i Vilhelm Mobergs historiska utvandrarbygd. Här kan du ta avkopplande promenader i den natursköna omgivningen, cykla på de ringlande grusvägarna eller ta en roddtur med båten. Passa även på att besöka loppisar och inredningsbutiker mitt ute i skogen, eller upptäcka de olika glasbruken i närheten. Håller värmen i sig lockar kanske ett svalkande dopp i Långasjön som ligger 100 m bort.

Läs mer och boka

Upplevelser i Sverige