Höst på fjället

När sommaren svalnat och strandbesöken glesnar lockar fjällen med klar och krispig luft. Packa ryggsäcken, snöra på dig vandringskängorna och upplev den färgprakt som en höstvandring i fjällen kan ge.

Höst vid Kebnekaise

Många drömmer om att någon gång bestiga Sveriges högsta berg och blicka ut över den lappländska fjällvärlden. När hösten kommer blir det glesare mellan besökarna och ett lugn infinner sig i området. Nu är det den perfekta tiden att besöka STF Kebnekaise Fjällstation där möjlighet finns att både gå på utmanande toppturer, träna terränglöpning över fjällhedarna eller uppleva lugna strövtåg i en färgsprakande dalgång. Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner i värmen från brasan innan middagen på fjällstationens restaurang.

Läs mer och boka

Höst på STF Aurora Sky station i Abisko


Hösten och det magiska norrskenet är det många som drömmer om att få uppleva, och det gör du bäst på STF Aurora Sky Station. Omringad av fjällbjörkarna som övergått i höstens alla färger tar liften dig långt över trädgränsen på fjället Nuolja. Möjligheten att följa med på en guidad tur i naturen när den förbereder sig för vinter förstärker upplevelsen ytterligare.

Läs mer och boka

Höstfärger på Ramundberget


Om du tycker om fjällnatur och avskildhet, kommer du att älska friheten med fjällvandring på egen hand. Bo på klassiska STF Ramundberget Fjällstation och njut av bäddad säng och färdiglagad mat eller i lägenheter med självhushåll. Välkommen att finna dina egna vägar i Ramundberget i höst.

Läs mer och boka

Grövelsjön i höstglöd


Upplev fjället i sprakande höstskrud under en septemberhelg. Grövelsjön är en perfekt plats för härliga dagar utomhus, god mat om kvällarna och total avkoppling och ro. Ofta erbjuder Grövelsjön yoga, föredrag och livemusik så håll koll för en extra härliga vistelse i fjällen.

Läs mer och boka

Höstfärger på Helags


Hösten är en av årets vackraste tider på fjället, med sprakande färger, snöpudrade toppar och klar luft. Upplev härliga höstdagar på STF Helags Fjällstation med möjlighet till fina dagsturer och värmande bastu och god middag på kvällen.

Läs mer och boka

Vandra Vålådalsfyrkanten i höstfärger

Höstvandringen längs Vålådalsfyrkanten låter dig uppleva en färgsprakande fjällvärld, genom vildmark och gammelskog, över myrar, blomsterängar och kalfjäll. Du börjar och slutar din vandring på STF Vålådalens Fjällstation där du blir väl omhändertagen och kan njuta av god mat och bäddad säng. Under vandringen övernattar du i STFs mysiga fjällstugor som väntar i slutet av varje dagsetapp. Mat för självhushåll i stugorna kan köpas på plats eller ta med eget.

Läs mer och boka

Höstweekend i Kvikkjokk

Besök Kvikkjokk när höstfärgerna är som starkast. Gör en vandring upp mot Prinskullen där Carl von Linné vandrade under sin Lappländska resa, och följ med på en guidad tur i det unika tvåflodsdeltat. Njut av fina dagsturer och god middag i restaurangen på STF Kvikkjokk Fjällstation.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.