Skuleskogen

Skuleskogens nationalpark är Höga kustens riktiga pärla. Nationalparken har entréer och informationstavlor i väster, söder och norr. Här finns även spänger och tydliga ledmarkeringar.

Går du söderifrån på leden, in genom entré syd hittar du informationstavlor, en skymt av havet och parkering. Välj gärna att gå längs vattnet till Kälsviken och sväng sen upp mot Slåttdalsberget. Ta dig högst upp och blicka ut över landskapet. Gå sedan den något knixiga stigen ner till Slåtterdalsskrevan. Vill du stanna över natten finns övernattningsstugor både vid Tärnettvattnet och Tärnettholmarna.

Längre västerut inne i nationalparken ligger en stuga vid Skrattabborrtjärn där det ryms sex personer. I sydost vid Näskebodarna finns en gammal lada med sängplatser, kamin och plats att sova på golvet.

Har du bråttom, eller om vädret är dåligt, går du längs stranden via Näskebodarna och upp mot Tärnettholmarna och sedan ut genom entré norr. Då slipper du de ganska krävande stigningarna upp till Slåttdalsberget, vilken kan vara en vansklig vandring om det har regnat.

Snabbfakta

Karta
Översiktskarta nationalparken och Terrängkartan 699 Skuleskogen

Etappens längd
6,7 km, alternativt 24 km

Läsvärt och länkar
Om etappen, Höga Kusten Turism och Skuleskogens nationalpark

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.