Far och son på vandring

Lövhagen - Domarudden

På etappen mellan Lövhagen och Domarudden hittar du Roslagsledens trevligaste vindskydd och ett flygplan på botten av Stora Harsjön. Sträckan är tolv kilometer lång, men väldigt lättvandrad då den till stor del går på en mindre bilväg. Du passerar flera fina sjöar och naturreservat på vägen, och har många möjligheter att ta ett dopp. Glöm inte att stanna till vid ledens bäst belägna vindskydd vid Lilla Harsjön.

Området kring sjön Tärnan har stora naturvärden tack vare gammelskogarna och den rika kulturbygden. I Stora Harsjön ligger ett stridsflygplan på botten efter ett haveri 1954. Dyk gärna ned och ta en titt, om du kan och vill!

Vid Domaruddens friluftsgård kan du avsluta vandringen med en bastu och ett dopp i sjön. Här kan du också fiska inplanterad ädelfisk. Stanna kvar en dag och njut av områdets fina stigar. Domaruddens friluftsgård har öppet året runt och erbjuder även boende och mat. Härifrån kan du ta en sväng på både Blå leden och Upplandsleden, eller så fortsätter du på Roslagsledens etapp fem mot Vira bruk.

Snabbfakta

Karta
Terrängkarta 608 Värmdö

Etappens längd 
12 km

Läsvärt och länkar
Om Roslagsleden, boken ”Vandra Roslagsleden” (Calazo förlag) och boken ”Vandringsturer i södra Roslagen” (Vildmarksbiblioteket)

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.