Köpmanholmen - Svedje

På etappen mellan Köpmanholmen och Svedje vandrar du genom ett naturreservat, med många fina rastplatser på vägen. Etappen som börjar vid Köpmanholmens vandrarhem går via grusvägar norrut och sedan österut mot Balesuddens naturreservat. Du vandrar på vacker och ibland kustnära stig och kan njuta av bad och sandstränder på vägen.

Stanna gärna en stund vid den kristallklara tjärnen Balestjärnen. Tjärnen är märklig på flera vis, inte minst genom sitt läge och klara vatten.

Tältar gör du bäst vid Hålviken innan Balesudden, och vid Bodviken finns en stuga med fyra britsar. Vandringen kan sluta vid Sandlågan, en rast- och viloplats med vindskydd och torrdass, några kilometer norr om naturreservatsgränsen. Du kan också fortsätta vidare norrut nio kilometer mot Småtjärnarna, eller tolv kilometer till Svedje. Från Svedje går det buss till centrala Örnsköldsvik.

Snabbfakta

Karta
Terrängkarta 699 Skuleskogen

Etappens längd / deletapper
Köpmanholmen-Sandlåga 13 km, Köpmanholmen-Svedje 25 km

Läsvärt och länkar
Etapp 11 på Höga Kustenleden, bussförbindelser via Din tur och Balesuddens naturreservat.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.