Par som vandrar på höjd vid vatten

Gåsvik - Sandviken

På Roslagsledens kortaste sträcka, etapp 10 mellan Gåsvik och Sandviken, hinner du med både museibesök och en avstickare till Väddö gårdsmejeri.

Vandringen, utan avstickare eller omvägar, är bara nio kilometer lång och går först längs vackra Väddö kanal upp till Älmsta. Här är det fart på båttrafiken under högsommaren, och kanalen blir områdets pulsåder dit många söker sig en solig dag. I Älmsta hittar du både kaféer och affärer. Strax nordost om bron i Älmsta ligger Väddö gårdsmejeri som är väl värt ett besök.

Vandringen går sedan vidare över artrika betesängar och hagar. Väl framme vid Sandviken kan du ta del av campingens service, ta in i någon av stugorna eller slå upp ditt tält. Passa slutligen på att ta en kvällstur längs havet söder om Sandviken.

Snabbfakta

Karta
Terrängkartan 633 Hallstavik

Ledens längd / etapper
9 km (utan omvägar)

Läsvärt och länkar
Om Roslagsleden, boken ”Vandra Roslagsleden” (Calazo förlag) och boken ”Vandringsturer i norra Roslagen” (Vildmarksbiblioteket)

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.