Vandringskor på klipphäll

Danderyds kyrka - Såstaholm

Vandringen går från Danderyds kyrka, bara en kilometer från Mörby Centrum, in i Rinkebyskogen. Här går du på vältrampade stigar, och längre norrut passerar du mängder av fornlämningar och runstenar. Mellan Rösjön och Vallentunasjön går du till stor del längs de gamla vikingalederna. Det är 15 kilometer lätt vandring, och vill du bo bra så tar du in på Såstaholms hotell i slutet på etappen.

Från Såstaholm kan du utöka din vandring med ytterligare en promenad på cirka tio kilometer genom runriket norr om Såstaholm. Är du mer intresserad av att ta dig tillbaka till Stockholm, så avslutar du vid Karby gård med en kaffe på konstmuséet innan bussen går. Etappen är perfekt för en heldagsvandring, och du tar dig enkelt med kollektivtrafik till och från Danderyds kyrka.

Snabbfakta

Karta
Terrängkartan 607 Norra Stockholm

Etappens längd / deletapper
15 km, plus 10 km ”runvandring”

Läsvärt och länkar
Om Roslagsleden, boken ”Vandra Roslagsleden” (Calazo förlag), boken ”Vandringsturer i södra Roslagen” (Vildmarksbiblioteket)

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.