Läs mer om hur vi anpassar verksamheten under coronautbrottet här och hur du kan stötta STF här.

Historisk promenad i södra Bjärred

Båttur

Aktivitet

STF Sydvästra Skåne

13 Sep 2020

 • 13

  Sep

  2020

30 kr

Medlem i STF

30 kr

Inte medlem
Deltagaravgiften betalas på plats. Ingen anmälan behövs.
Denna eftermiddag går vi på historisk promenad i södra Bjärred. Promenaden avslutas med kaffe på museet. Ett samarrangemang med Hembygdsföreningen i Lomma kommun.
 • Samling: Gamla stationen, Bjärred , 14:00
 • Plats: Gamla stationen, Bjärred
 • För vem? Alla
 • För mer information och anmälan: Birgitta Nilsson; birnil03@yahoo.se eller 070-601 16 18 (gärna SMS)

Typ av aktivitet: Kulturarrangemang

Aktiviteter

 • 07 Jun 2020

  • 07

   Jun

   2020

  Inställt - Dressincykling på Romeleåsen

  Läs mer

  Vi hoppas kunna genomföra denna aktivitet längre fram.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 13 Jun 2020

  • 13

   Jun

   2020

  INSTÄLLD - Aktivitetsdag Kullatorpet

  Välkommen till Kullatorpet för att hjälpa till med skötseln av vår mysiga raststuga. Vi börjar med att inta den medhavda frukosten för att sedan ta itu med små och stora arbetsuppgifter. Dagen avslutas med en gemensam måltid till självkostnadspris och om vädret tillåter så gör vi en kortare vandring.

  Läs mer

  Vi samlas kl 09.30 på torpet. Anmälan görs till: **** 21/3: *INSTÄLLD **** 18/4: INSTÄLLD **** 9/5: INSTÄLLD **** 13/6: INSTÄLLD
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 19 Jun 2020

  • 19

   Jun

   2020

  Midsommarfirande på Kullatorpet

  Vill Du fira midsommar i naturen med fågelkvitter och vindens sus i trädkronorna som enda störande moment? Kom då till ett traditionellt midsommarfirande med sill och potatis m.m. på Kullatorpet. Efter maten tar vi en uppfriskande promenad och därefter blir det kaffe och jordgubbstårta. Vi hjälps åt med förberedelser, disk…

  Läs mer

  Pris: självkostnadspris + besöksavgift 20 kr/pers.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 08 Jul 2020

  • 08

   Jul

   2020

  Kvällsvandring till Kjell Billes minne

  Vi träffas på Kullatorpet och de som vill går tillsammans den ca 4 km långa nyuppmärkta Holkarundan. Ta gärna med kaffe/te för när vi kommer tillbaka blir det något gott till fikat. Naturligtvis är alla medlemmar hjärtligt välkomna även om man inte har personliga minnen av Kjell. Det är en möjlighet att få veta mer om vår lokalavdelnings historia.

  Läs mer

  Med denna kvällsvandring hedrar vi minnet av Kjell Bille den dag han skulle ha fyllt 100 år. Kjell var en av dem som 1966 var med grundade lokalavdelningen eller Skånekretsen som den då kallades. Han var sedan föreningens ordförande i många år och mycket aktiv och hängiven föreningen och Kullatorpet fram till sin bortgång 2010. Kjell var också med på den vandring 1940 då Kullatorpet upptäcktes och man fick idén till att göra torpet till sin raststuga. Om du har fotominnen av Kjell och från hans vandringar så ta gärna med dem.
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 70 kr

 • 12 Sep 2020

  • 12

   Sep

   2020

  Vandringens dag

  Vi vandrar i lugnt tempo på skogsstigar/-vägar från Genarps idrottsplats upp till vår raststuga Kullatorpet där vi äter vår medhavda matsäck. Efter långlunchen styr vi sedan åter mot Genarp. Vi gör även några mindre pauser under vandringens gång. När vi kommer tillbaka bjuder föreningen på after hike i gröngräset.

  Läs mer

  Mer info kommer.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 13 Sep 2020

  • 13

   Sep

   2020

  Historisk promenad i södra Bjärred

  Denna eftermiddag går vi på historisk promenad i södra Bjärred. Promenaden avslutas med kaffe på museet. Ett samarrangemang med Hembygdsföreningen i Lomma kommun.

  Läs mer

  Deltagaravgiften betalas på plats. Ingen anmälan behövs.
  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 30 kr

 • 03 Okt 2020

  • 03

   Okt

   2020

  Fossiljakt i Tykarpsgrottan

  Välkommen på fossiljakt nere i gruvan, en omtyckt aktivitet som tilltalar alla åldrar. Vi får först en guidad visning i gruvan och när vi kommer tillbaka till Stora salen börjar fossiljakten. Alla får verktyg och spannar, och man letar efter fossiler i kalksanden. De fossiler man hittar får man rengöra och lägga ner i sin egna fyndpåse och man får givetvis behålla alla fossiler man hittar. Guide finns på plats hela tiden för att hjälpa till att artbestämma fossilerna. Efter fossiljakten samlas vi för avslutning och för att krypa igenom Tomtegången på väg upp ur gruvan. Aktiviteten tar ca 1½ h och tänk på att ha oömma kläder och skor då man blir rätt smutsig av aktiviteten. Ta med matsäck som vi gemensamt kan äta efter besöket.

  Läs mer

  Kostnaden är 100 kr/person (250 kr för icke-medlem) och gäller både barn och vuxen.
  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 250 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.