STF Södra Uppland Lokalavdelning

Kontaktperson

Anders Hörding

Telefon: 070-2948930

stf.sodra.uppland@la.stfturist.se

Postadress

STF Södra Uppland Lokalavdelning - Dragonvägen 47, lgh 1501, 19474 Upplands Väsby

Våra kommuner

Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Upplands-Bro

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Aktuellt

Ordföranden har ordet

STF Södra Uppland hälsar alla medlemmar välkomna till ett nytt verksamhetsår, det fyrtiotredje. Vårens aktiviteter omfattar som vanligt en salig blandning, där något eller några av dem borde intressera. Studiebesök gör vi i riksdagshuset, i spårvägsmuseet och hos Linodlarföreningen Fransåker. Vi får ett föredrag om naturvården i Sollentuna, tittar på konst i tunnelbanan och på fåglar samt knallar runt på stadsvandring i Stockholm. Och lite till.

Fjällverksamheten utökas något. Studiecirkel bedrivs efter behov sedan 2009, och vi har nu två vandringsveckor i den förträffliga orten Ramundberget, en på sommaren med många blommor och några myggor och en i september då höstfärgerna kommit fram och myggorna försvunnit. Vi gör dagsvandringar av varierande längd som kräver viss kondition men absolut inte på elitnivå.

Naturkaféet på Järvafältet drivs av Naturskyddsföreningen i Sollentuna, Järvafältets Ornitologiska förening och STF Södra Uppland tillsammans. Vi har utökat antalet av ”våra” söndagar på Naturkaféet till tre, förut två per termin. Styrelseledamöter och andra medlemmar turas om att jobba ideellt där med att bre mackor, koka kaffe och diska. Det är faktiskt kul med alla trevliga och positiva människor som gästar kaféet. Detta innebär att vi får ökade inkomster och med dessa pengar subventionerar vi aktiviteterna. Som framgår av programmet är det ganska få aktiviteter som har deltagaravgift.

Vi behöver mer folk i styrelsen, som aktivitetsledare, som kaffekokare. Vi behöver också fler uppslag till aktiviteter. Hör av dig!

Anders Hörding
Ordförande STF Södra Uppland

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.