STF Nybörjarturer – intro till vandring

Vad är en nybörjartur?
En tre timmars ledarledd introduktion till vandring och friluftsliv i tätortsnära natur.

 

Vem kan vara med?
Alla som vill! Huvudsaken är att du är nyfiken på vandring och friluftsliv. Aktiviteterna är gratis och du behöver inte vara medlem i STF för att delta.


Hur deltar jag?
Skrolla ner och klicka på den aktivitet som du vill delta vid och följ instruktionerna för anmälan.

 

Varför gör STF detta?
För att dela med oss av vår kunskap och för att fler ska få uppleva hur fantastiskt det är att vistas i naturen.

Bra att veta för dig som deltagare

Aktiviteterna är gratis, leds av ideella STF-medlemmar och du behöver inte vara medlem i STF för att delta.

Under vandringen kommer turledaren bland annat berätta vad du kan tänka på när du planerar en vandringstur, vad som är bra att ha med sig, lite information om allemansrätten och tips om vad du kan ta med och äta, hur du går på toaletten och hur du helt enkelt har det bra ute i naturen. Efter aktiviteten kommer alla deltagare som vill få en sammanfattning av den information som turledaren gått igenom i form av en PDF till sin mail.

Vad behöver man ha med sig?
Egentligen inte så mycket alls. Våra nybörjarturer hålls i lättvandrade miljöer. Du behöver inga grova vandringskängor, men ha gärna ett par bra skor som är sköna att gå i. Anpassa din klädsel efter vädret och ta hellre med för mycket kläder än för lite.

Packa en liten ryggsäck med:

  • Fylld vattenflaska
  • Sittunderlag (kan vara en tidning i en plastpåse)
  • Något att äta/fika (kan vara en macka och en frukt)
  • Extra kläder utefter väderlek

Vad är Svenska Turistföreningen STF?
STF är en ideell medlemsförening med drygt 200 000 medlemmar som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kulturmiljöer, både idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att vi slår vakt om allemansrätten – och inte minst bra inspiration och guidning till nya upplevelser.

I Sveriges natur och kulturmiljöer finns alltid mer att upptäcka, och vårt arbete tar aldrig slut. Varje år arrangerar vi tusentals kurser och aktiviteter på våra anläggningar och i föreningens många lokalavdelningar. Vårt mål är att vara en tydlig röst för hållbar turism och friluftsliv. Vi arbetar aktivt för att flera ska få upptäcka Sveriges natur- och kulturmiljöer, både idag och i framtiden.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.