Läs mer om hur vi anpassar verksamheten under coronautbrottet här och hur du kan stötta STF här.

Fågelutflykt med Bo Lidblad som fågelexpert

Fågelskådning

Aktivitet

STF Norra Roslagen

29 Maj

 • 29

  Maj

  2020

Gratis

Medlem i STF
Aktiviteten är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.
Samling vid paviljongen på Sjötorget i Östhammar. Vi spanar efter fåglar runt Östhammarsfjärden till fots eller med cykel och avslutar med fika hos värdarna Lisa och Bosse i Husbacka. På den här vandringen är det inte lämpligt att ta med hund. Kom däremot ihåg kikare!
 • Samling: Samling vid paviljongen på Sjötorget i Östhammar. , 08:00
 • Plats: Samling vid paviljongen på Sjötorget i Östhammar.
 • För vem? Alla
 • För mer information och anmälan: May Strandberg 070-512 9495

Typ av aktivitet: Naturarrangemang

Aktiviteter

 • 26 Maj

  • 26

   Maj

   2020

  Besök på Hembygdsgården i Östhammar

  Frösåkers hembygdsgård ligger vackert på berget söder om gamla vattentornet. Det finns 10 gamla byggnader på området. Kom och lyssna på föredrag och få en visning av husen och de lokala samlingarna. Fika finns att köpa. Besöket tar ungefär två timmar. Begränsat antal deltagare.

  Läs mer

  Aktiviteten flyttas till hösten! Datum bestäms senare.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 29 Maj

  • 29

   Maj

   2020

  Fågelutflykt med Bo Lidblad som fågelexpert

  Samling vid paviljongen på Sjötorget i Östhammar. Vi spanar efter fåglar runt Östhammarsfjärden till fots eller med cykel och avslutar med fika hos värdarna Lisa och Bosse i Husbacka. På den här vandringen är det inte lämpligt att ta med hund. Kom däremot ihåg kikare!

  Läs mer

  Aktiviteten är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 30 Maj

  • 30

   Maj

   2020

  Vandring Upplandsleden från Marma till Älvkarleby (sträcka 16)

  Vi vandrar den vackra sträckan mellan Marma och Älvkarleby längs Upplandsleden. Sträckan är 13 km på jämn skogsstig. Vi pausar för lunch. Vi börjar i Älvkarleby och tar Upptåget till Marma för att börja vandringen där. För Upptåget köper man själv sin UL-biljett. Om man vill samåka till Älvkarleby eller har möjlighet att ta med fler i sin bil får man gärna meddela det vid anmälan så försöker vi arrangera effektiv transport. Samling kl. 10.00 i Älvkarleby eller kl. 8.45 för samåkning från Östhammar. Tiderna kan justeras beroende på Upptågets tidtabell. Vi räknar med att vara åter i Östhammar kl. 15.00. Just i år fyller Upplandsleden 40 år, vi firar genom att delta med vandringar längs leden!

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "V200530" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59. Medtag lunch. För resan med upptåget köper man biljett själv. Samarrangemang med Upplandsstiftelsen, del i 40-årsfirandet av Upplandsleden.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 02 Jun

  • 02

   Jun

   2020

  Fågel och fika - Ängslyckans café

  Välkommen till en härlig försommarkväll intill Vendelsjön! Vi träffas vid Ängslyckans café där vi möts upp av Karin och Anders, som driver caféet med brödsorter bakade på mjölsorter med historia. Vi får en företagspresentation och en kortare fågelguidning med utblick över Vendelsjön, där Karin och Anders sett hela 201 arter från sin tomt. Självklart ingår kaffe/te och kvällssmörgåsar på ett par av Ängslyckans bröd. Aktiviteten pågår till ca kl. 20.00.

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "F200602" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59. Vi eftersträvar samåkning om möjligt. Ange ev. kostallergier vid anmälan.
  Pris

  Medlem: 220 kr

  Icke-medlem: 250 kr

 • 27 Jun

  • 27

   Jun

   2020

  Sälsafari

  Vi åker från Öregrund åt söder och öster och spanar efter säl! På vägen ser vi den vackra skärgården söder om Gräsö. Ta med fika/lunch, flytväst och kläder efter väder. Vi är tillbaka i Öregrunds hamn kl. 16.00. Begränsat antal deltagare. Vid olämpligt väder flyttas aktiviteten till 1 juli eller ställs in. Det är därför viktigt att du lämnar kontaktuppgifter som du kan nås på för information om aktiviteten, gärna e-postadress och mobilnummer.

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "S200627" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59. Medtag flytväst, fika/lunch och kläder efter väder!
  Pris

  Medlem: 500 kr

  Icke-medlem: 650 kr

 • 30 Jun

  • 30

   Jun

   2020

  Kvällspaddling vid Rävsten - Känn lugnet i hela kroppen

  Följ med ut på en trevlig paddeltur, upptäck Gräsö skärgård vid skymningen. Titta på den vackra solnedgången, njut av havet och avsluta med en mysig måltid på klipporna. Paddlingen blir tre timmar lång, kl. 18-21. Upphämtning sker vid Äspskäret 17.30. Nybörjarnivå (har paddlat lite innan). Samarrangemang med Gräsö Kanotcentral . I priset ingår kvällsfika, kajakhyra och transport till och från Rävsten från Äspskär.

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "K200630" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 02 Jul

  • 02

   Jul

   2020

  Cykla på Gräsö

  Välkommen till en dag på blommornas ö - Gräsö! Vi inleder dagen med medhavt morgonkaffe vid informationsbyggnaden Upptäck Gräsön som ligger vid Gräsö gårds parkering. Därefter cyklar vi en tur på knappt 20 km. Vi cyklar längs östra Gräsö genom Kallvik och Kallboda med intressant historia och tar oss sedan genom skogen tvärs över ön till västra sidan. Där gör vi en liten avstickare norrut till Storsand, där vi äter skärgårdslunch innan vi cyklar söderut längs Gräsövägen tillbaka till färjefästet.

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "C200702" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59. Längd ca 20 km. Vägstandarden varierar mellan asfalt och skogsväg. På en kort sträcka får du leda cykeln. Cykelkärra blir knepigt i skogen, men barn i barnsadel bör gå bra. Du behöver ingen mountainbike utan en vanlig cykel går fint. Samarrangemang med Gräsöfonden och Skärgårdscatering. Ta med eget morgonfika.
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 200 kr

 • 04 Jul

  • 04

   Jul

   2020

  Familjeutflykt till Vässarön

  Vi samlas vid Äspskärs brygga på södra Gräsö kl. 9.30. (9-färjan från Öregrund). Därifrån åker vi båt ut till Vässarön. På båten finns tid för egen medhavd fika. Väl på plats guidas vi av Stockholms sjöscouter på Trapperspåret. Längs trapperspåret tar man sig klättrande, per repbro, per linbana och vandrande över berg och raviner, genom skog och över vatten. Vid alla passager finns ett enklare alternativ. Vi får även veta hur de gamla fångstredskapen användes. Trapperspåret passar bäst för barn från ca 5 år och uppåt. Mindre barn och höjdrädda vuxna kan dock välja att gå den enklare vägen. Efter Trapperspåret äter vi egen medhavd lunch och det finns möjlighet till bad eller egna små upptäcktsfärder på ön innan båten går tillbaka ca kl. 15.

  Läs mer

  Anmäl dig gärna med sms! Ange namn och referensnummer "V200704" vid inbetalningen efter bekräftad anmälan. Plusgiro 466 98 16-3 eller swish nr 123 209 33 59. Båttur och trapperspår med guidning ingår. Ta med egen matsäck för lunch och fika.
  Pris

  Medlem: 250 kr

  Icke-medlem: 300 kr

 • 12 Sep

  • 12

   Sep

   2020

  Vandringens dag - Upplandsleden Risön till Lövstabruk

  Vi firar Upplandsleden 40 år och just denna dag även Vandringens dag som arrangeras av STF i hela Sverige. Samarrangemang med Upplandsstiftelsen. Firar gör vi genom att gå etapp 13 mellan Risön i Florarna och Lövstabruk. Sträckan är ca 16,5 km och en lättgången etapp som delvis går längs grusväg, men också längs Finnsjöns strand och på jämn fin stig längs en gammal banvall. Eftersom STF Norra Roslagen fyller 30 år i år firar vi lite extra med att ordna gemensam buss från Östhammar för gemensam transport till Risön och sedan upphämtning vid Lövstabruk för återresa.

  Läs mer

  Vandringens dag! Mer information närmre aktiviteten. Ta med egen lunch och fika.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 03 Okt

  • 03

   Okt

   2020

  Risön och Upplandsleden i Florarna

  Med vandring och öppet hus i Florarnas naturreservat firar vi att Upplandsleden fyller 40 år och att STF Norra Roslagen fyller 30 år! Samarrangemang med Länsstyrelsen, STF Norra Roslagen och Östhammars kommun. Kl. 10: STF tar oss med på vandring längs en slinga av Upplandsleden, ca 7 km. Lätt vandring till Grillholmen, därefter mer ojämnt underlag med stenar och rötter fram till Kungaspången. Länsstyrelsen följer med och berättar om saker på gång i reservatet. Kl. 11-13: Husen i Risön står öppna för er som vill kika in och elden är i gång vid rastplatsen. Passa på att ta en tipspromenad genom betesmarkerna runt Risön – med frågor för både stora och små.

  Läs mer

  Ta med egen lunchmatsäck. Vi bjuder på kaffe och bulle. Ingen föranmälan.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.