Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. STF drabbas precis som hela samhället av coronakrisen. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Ljusdal Lokalavdelning

Kontaktperson

Anita Bodin

Telefon: 070-5956868

stfljusdal@stfturist.se

Postadress

STF Ljusdal Lokalavdelning - Norvägen 181, Strandgården, 82754 Järvsö

Våra kommuner

Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Nordvästra Hälsingland präglas av den tidiga bondekulturens praktfulla byggnader. Sju hälsingegårdar finns sedan år 2012 bland UNESCOs världsarv. Bland de sju världsarven finns tre stycken inom Ljusdals kommun – Fågelsjö Gammelgård med anor från den finska invandringen på 1600-talet, Bommars i Ljusdal och Kristofers i Järvsö.
Läs mer

Stenegård i Järvsö är kulturhistoriskt intressant turistmål. Här fanns på 1800-talet både läkarmottagning och apotek samtidigt som gården utvecklades till ett mönsterjordbruk.

I Järvsö finns också Järvzoo, som visar nordiska däggdjur och fåglar i naturliga miljöer.

För den friluftsintresserade finns Hamra Nationalpark som bildades år 1909 och var med sina 28 hektar urskog den minsta av landets nationalparker. Från år 2011 har parken utökats med kringliggande våtmarker till att omfatta cirka 1300 hektar.

För vandringssugna finns fina vandringsleder utmed MellanLjusnans Naturreservat i Färila. Vid Lassekrog finns en speciellt handikappanpassad sträcka. MellanLjusnan erbjuder även ett gott harr- och öringsfiske.
I Järvsö finns möjligheter , att vandra på fäbodleder, bland annat till den levande fäboden Svedbovallen.

Vintertid finns möjligheter till god utförsåkning på Öjeberget, samtidigt som den högt belägna Harsagården erbjuder snösäkra och väl preparerade skidspår.

År 2015 utökades STF Ljusdals upptagningsområde till att omfatta även Nordanstigs och Hudiksvalls kommuner. Detta öppnar möjligheter, att anordna aktiviteter med anknytning till dessa kommuners intressanta industrimiljöer, äldre stadsmiljöer, kustlandskap med mera.

Aktiviteter

 • 29 Apr 2020

  • 29

   Apr

   2020

  Inställd Programpunkt REKO-ring

  Tina Fröroth, Frörothsgården Överälve presenterar ett sätt att köpa småskalig lokalt närproducerad mat i Hälsingland. Anslut som kund till kommande säsong eller bara bli informerad. Samarrangemang med...

  Läs mer

  Onsdag 29 april kl 18.30 i Studiefrämjandets lokaler S Järnvägsg 58 Ljusdal. Medlemmar i STF och Friluftsfrämjandet, gratis. Övriga 40 kr
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 31 Maj 2020

  • 31

   Maj

   2020

  Studiebesök brandområdet, andra året

  Vi får en guidning i år igen av ekologen Jan Hedman. Vad har hänt i brandområdet sedan förra året när vi gjorde ett besök. Vad händer med naturen efter en skogsbrand? Medtag matsäck, bra skor/stövlar...

  Läs mer

  Söndag 31 maj, Kl 10 samling på parkeringen vid Lassekrog för att åka vidare. Guidning av ekologen Jan Hedman Medlemmar i STF och Friluftsfrämjandet, gratis. Övriga 40 kr.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 05 Jun 2020

  • 05

   Jun

   2020

  Naturnatta, vandring i sommarnatten

  Vandring i sommarnatten. Kerstin Ström leder en lite drygt 2 timmar lång nattvandring upp till Kramstatjärn och tillbaka. Ta med fika och bra vandringsskor. Medlemmar i STF och Friluftsfrämjandet, gratis....

  Läs mer

  Fredag 5 juni, Samling kl 22 på spårcentralen nedre parkeringen vid Järvzoo. Ta med fika och bra vandringsskor. Medlemmar i STF och Friluftsfrämjandet, gratis. Övriga 40 kr
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 10 Jun 2020

  • 10

   Jun

   2020

  Kajakpaddling i Järvsö

  Föranmälan senast måndag 8 juni till Birgitta Wennersten-Holt 073-0752954. Personal från Upplev Järvsö går igenom grunderna i kajakpaddling. Därefter cirka två timmars lätt paddling på Ljusnan. Ta med...

  Läs mer

  Onsdag 10 juni. Samling kl 18.00 vid Båthamnen invid kyrkstallarna i Järvsö.
  Pris

  Medlem: 200 kr

  Icke-medlem: 200 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.