Skydda din bostad

Aktivitet

STF Kind

20 Feb 2020

 • 20

  Feb

  2020

Gratis

Medlem i STF

50 kr

Inte medlem
Torsdag 20 februari klockan 19.00 Samlingsplats: Svenljunga Scoutstuga Vägbeskrivning: Kör Järnvägsgatan vid ICA rakt fram så långt det går, sväng höger och sedan vänster och följ skylten Svenljunga Scoutkår.
Golden Security och Kindsvakt informerar oss om hur vi kan skydda våra bostäder. Golden Security har gedigen erfarenhet av installationer av inbrottslarm till privatpersoner och företag.
 • Senaste datum för anmälan: 15/02
 • Samling: Svenljunga Scoutstuga , 19:00
 • Plats: Svenljunga
 • För vem? Alla
 • För mer information och anmälan: Anmälan senast 15 februari till Kurt Johanson 070-358 19 43

Typ av aktivitet: Studiebesök

Aktiviteter

 • 29 Jan 2020

  • 29

   Jan

   2020

  Studiebesök på Care of Sweden, Tranemo

  Vi får en guidad visning av företaget som arbetar ”för en värld utan trycksår”. Care of Sweden har en ambitiös vision; att eliminera trycksår. Utöver mänskligt lidande bidrar trycksår även till en ökad arbetsbelastning för vårdpersonal. Därför måste fler trycksår förebyggas i tid och det är här vi kommer in bilden. I över tjugo år har vi levererat säkra och innovativa lösningar så att vården kan uppnå bästa möjliga kliniska och ekonomiska resultat. Trycksår kan förebyggas och tillsammans gör vi det möjligt.

  Läs mer

  Onsdag 29 januari 10.00 Samlingsplats: Svenljunga torg 9.30 eller direkt vid företaget, Fabriksgatan 5 A, Tranemo
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 20 Feb 2020

  • 20

   Feb

   2020

  Skydda din bostad

  Golden Security och Kindsvakt informerar oss om hur vi kan skydda våra bostäder. Golden Security har gedigen erfarenhet av installationer av inbrottslarm till privatpersoner och företag.

  Läs mer

  Torsdag 20 februari klockan 19.00 Samlingsplats: Svenljunga Scoutstuga Vägbeskrivning: Kör Järnvägsgatan vid ICA rakt fram så långt det går, sväng höger och sedan vänster och följ skylten Svenljunga Scoutkår.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 26 Feb 2020

  • 26

   Feb

   2020

  Årsmöte 2020

  Alla är välkomna. Medlemmar och icke medlemmar, icke medlemmar har möjlighet att lösa medlemskap i Svenska Turistföreningen. Vi håller sedvanliga årsmötes- förhandlingar och därefter har du chansen att påverka vår lokalavdelnings framtid då vi kommer att diskutera den lokala verksamheten 2021 – 2026. Vägbeskrivning: Från Svenljunga kör mot Tranemo. Strax innan golfbanan följ marschallerna. Från Tranemo kör mot Svenljunga. Strax efter golfbanan följ marschallerna.

  Läs mer

  Onsdag 26 februari klockan 19.00 Samlingsplats: Naturbruksgymnasiets Timmerstuga
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 17 Mar 2020

  • 17

   Mar

   2020

  Gäsene ost och Herrljunga Cider

  Gäsene Ost: Ostprovning där det ingår fralla och dricka. Herrljunga Cider: Rundvandring och provsmakning. Ost och Cider kan vi köpa i affärerna. Vi stannar på hemvägen för lunch, OBS ingår ej i priset. Vår historia är grunden till varför vår ost är som den är. Lite egen och bångstyrig. Full av stark karaktär och sunt bondförnuft. Vi tror på att allt du gör och har varit med om formar dig som person. Precis som den har format oss som mejeri. Som när vi gick från ett mycket traditionellt mejeri till att enbart göra det vi idag kan bäst - god lagrad hårdost på egen mjölk med mycket smak och karaktär. Herrljunga Cider: År 1911 grundades Herrljunga Cider AB (Herrljunga Saft & Vinfabrik) av frikyrkopastor Oskar Svenberg. Pastor Svenberg predikade i bygden runt Herrljunga och behövde nattvardsvin för gudstjänsterna. Då tillgängligheten av nattvardsvin var begränsad började han att tillverka vinet själv och sälja till andra kyrkor.

  Läs mer

  Tisdag 17 mars klockan 08.30 Samlingsplats: Svenljunga Torg
  Pris

  Medlem: 130 kr

  Icke-medlem: 180 kr

 • 25 Apr 2020

  • 25

   Apr

   2020

  Hyltèns Industrimuseum

  Det är ett levande museum som visas av kunniga guider. Hylténs industrimuseum är en intakt bevarad metallindustri med maskiner, verktyg, kontor med mera i drift. Det finns till och med kvar ett lager med varor, redo att skeppas iväg.I verkstaden arbetar maskinerna med remdrift och elektriciteten kommer från ett eget över 100 år gammalt kraftverk. Det finns även försäljning av produkter tillverkade på gammalt vis, exempelvis skolklockor och mortlar.

  Läs mer

  Lördag 25 april klockan 11.00. Samlingsplats: Svenljunga Torg klockan 09.30 Vägbeskrivning: Gåröström Gnosjö
  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 110 kr

 • 17 Maj 2020

  • 17

   Maj

   2020

  Vandring i Limmared

  Vi vandrar runt Fåle hinderbana och kollar på hindren samt avslutar med skogspromenad. Vandringen är ca. 6 km delvis kuperat, medtag fika.

  Läs mer

  Samlingsplats: Fåle fritidsanläggning Limmared. Vägbeskrivning: Från Tranemo, Rosenlund sväng höger innan järnvägen.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 24 Jun 2020

  • 24

   Jun

   2020

  Blomstervandring

  Vi går en blomstervandring i en mångfald av dofter och färger under ledning av blomsterkännaren Lars Johansson. Under denna vandring med midsommartema får vi lära oss om de olika blommorna på ängen, deras kännetecken och var man kan hitta dem. Vi låter oss fascineras av både vanliga och rara växter. Vi får även lära oss hur växterna hör ihop med det kulturhistoriska landskapet. En exkursion i växternas värld hjälper oss att rota oss själva i vår historia. Här finns minst tusen års tradition av betesdjur, och naturen har formats i samspel med människan.

  Läs mer

  Samlingsplats: Svenljunga torg 18.00 Willys Tranemo 18.30 Samtliga utgår från Willys i Tranemo.
  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 08 Aug - 15 Aug 2020

  • 08

   Aug

   2020

  • 15

   Aug

   2020

  Fjällvandring i Grövelsjöfjällen, Dalarna.

  Vi samåker i minibuss till Grövelsjön, där vi hyr en stuga tillsammans. Vi gör dagsutflykter till olika mål, som vi gemensamt bestämmer. Förläggning i stuga. Till utflykterna ansvarar du själv för egen utrustning och mat. Grövelsjön ligger mitt bland svensk/norska fjäll längst uppe i nordligaste hörnet av Dalarna och omfattar den milsvida vildmarken på båda sidor om gränsen. Här väntar ett paradis för fjällvandrare. Där allmän väg tar slut sträcker sig fjällvärlden ut framför dig. Fjällbjörkar, ljunghedar, bäckar och böljande mjuka fjäll. Här finns slingrande vandringsstigar över berg och dal. Snöra på dig kängorna och sätt ryggsäcken på för en härlig dagstur på Långfjället, ett utmärkt sätt att uppleva Grövelsjön under den varmare sommaren eller den färgrika hösten.

  Läs mer

  Lördag 8 augusti - 15 augusti. Avresa från Svenljunga 07.00 Samlingsplats: Förgätmigejvägen 5, Svenljunga. Pris beslutas på planeringsmötet 22 april.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.