Just nu genomför vi uppdateringar på webbplatsen vilket kan medföra tillfälliga störningar. Tack för ditt tålamod!

STF Katrineholm Lokalavdelning

Kontaktperson

Gun Carlstedt

Telefon: 0730-554304

stfkatrineholm@stfturist.se

Postadress

STF Katrineholm Lokalavdelning - Laxmans väg 2, Lgh 1002, 64193 Katrineholm

Våra kommuner

Flen, Katrineholm, Vingåker

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Sörmland är ett herrgårdslandskap. I Sörmland ligger drygt fyrahundra herrgårdar och slott inbäddade mellan djup grönska och glittrande vatten. De vackra insjöarna är många och lockar till bad, fiske och paddelturer.
Läs mer

De stora sjöar som finns i lokalavdelningens hembygd är Hjälmaren och Båven med sina stränder och hundratals öar. Utanför Flen ligger Harpsund, regeringens herrgård, med en trädgård som är öppen för allmänheten.

Lokalavdelningens hembygd består av de tre kommunerna Flen, Katrineholm och Vingåker. Regionen tillhör gammal kulturbygd med flera stenåldersboplatser. Den mest kända är 6000 år gammal och belägen vid Vrå. På Julita gård har det även funnits ett cistercienserkloster. Klostret nämns i böckerna om Arn och byggdes omkring år 1180. Vingåker var ursprungligen ett handelscentrum och Vingåkers kyrka är en av de större lantsortskyrkorna i landet. På Säfstaholms slott, som ligger mitt i samhället, arrangeras uppskattade musikkvällar sommartid.

Lokalavdelningen anordnar ett varierande program för olika intressen och inriktningar. Vandringar förekommer för både naturälskare och motionärer och guidade visningar av slott, kyrkor och studiebesök är mycket uppskattade. Kvällsaktiviteter för medlemmarna med olika teman och studiecirklar är också återkommande. Lokalavdelningen ordnar cirka fyra vandringar per år och en promenadgrupp varje torsdag. Sörmlandsleden går genom regionen och det finns fina cykel- och motorcykelvägar samt leder för ridturer med häst.

Lokalavdelningen grundades 1979 och samlar cirka 130 medlemmar.

Aktiviteter

 • 10 Jan - 23 Maj 2019

  • 10

   Jan

   2019

  • 23

   Maj

   2019

  Vårens Torsdagspromenader börjar

  Kom med på härliga promenader på stigar, cykel- och gångvägar i Katrineholms närhet. Promenaderna brukar vara ca 1.5 tim.

  Läs mer

  Kontakta ledaren efter första gången eftersom startplatserna växlar.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 13 Jun

  • 13

   Jun

   2019

  Utflykt med Ångslupen Munter

  Följ med på en nostalgisk ångbåtstur på Yngaren. Munter gick i reguljärtrafik mellan bondgårdarna på 1910-talet. Nu har du möjlighet att uppleva en tur på drygt 2 timmar och se eldaren i aktion. Kanske...

  Läs mer

  I avgiften ingår fika
  Pris

  Medlem: 250 kr