STF Gästrikland Lokalavdelning

Kontaktperson

Eiran Cooper

Telefon: 076-7985377

stfgastrikland@stfturist.se

Postadress

STF Gästrikland Lokalavdelning - Norra Nyvallsvägen 9C, 80426 Gävle

Våra kommuner

Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Gästrikland gynnas av det kustnära läget med fiskelägen och strömmingsförädling. Jungfrukusten vid Gävle och egentligen hela kuststräckan mellan Gävle och Hälsingland bjuder på både små och stora pärlor inom kultur, natur och sevärdheter.
Läs mer

Ett besök i Gästriklands största stad Gävle är en självklar utgångspunkt för att lära känna regionen. Här möter du en stad som bär tydliga spår av storhetstider från sjöfart och handel. Längs Gavleån finns hamnmagasinen, de stora stenhusen från slutet av 1800-talet och Berggrenska Gården, som överlevde stadsbranden 1869. Gästrikland är också en gammal järnbruksbygd med många forn- och byggnadsminnen.

Färnebofjärdens Nationalpark är en nationalpark med ett rikt djur och fågelliv kring Dalälvens forsande vatten. Naturum i Gysinge är väl värt ett besök. Du kan också vandra den 36 mil långa Gästrikeleden och upptäcka skiftningarna i landskapet. Vid Dalälvens utlopp finns Billudden som är ett naturreservat vid Dalälvens utlopp med klapperstensfält och unikt fiskeläge.

Lokalavdelningen är speciellt intresserad av vandringar med inriktning på natur, kultur och fåglar. Lokalavdelningen har regelbundet både skid- och fjällvandringar, till exempel till Hille Klack för fågelskådning.

Lokalavdelningen grundades år 1977 och har cirka 200 medlemmar.

Aktiviteter

 • 26 Okt 2021

  • 26

   Okt

   2021

  Studiebesök på Forsbacka biogasanläggning

  Vid Forsbacka Biogas rötas de matrester som samlas in i de bruna påsarna och görs till biogas, som våra stadsbussar drivs med – Klimatsmart. Välkomna!

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 04 Nov 2021

  • 04

   Nov

   2021

  Studiebesök hos Duro Sweden AB

  Av praktiska skäl kan de endast ta emot 15 personer. ”Först till kvarn gäller.”  Duro Sweden AB är Sveriges äldsta tapetfabrik. Företaget grundades 1930. Duro betyder stark och varaktig. Vill du veta...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 11 Nov 2021

  • 11

   Nov

   2021

  Studiebesök hos Nilar - batterifabrik

  Av praktiska skäl kan man endast ta emot 12 personer. ”Först till kvarn gäller.” Nilar designar, utvecklar och tillverkar nickelbatterier i den moderna fabriken vid Bönavägen. Produkterna erbjuder unika...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 24 Nov 2021

  • 24

   Nov

   2021

  Besök på Högskolan i Gävle

  Högskolan i Gävle flyttade in i de f d regementslokalerna 1996. Antalet studenter är cirka 16 000. Biblioteket stod klart 2005 . Vi kommer få en guidad visning av Lars Söderberg, f d major, som varit...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.