STF Gästrikland Lokalavdelning

Kontaktperson

Eiran Cooper

Telefon: 076-7985377

stfgastrikland@stfturist.se

Postadress

STF Gästrikland Lokalavdelning - Norra Nyvallsvägen 9C, 80426 Gävle

Våra kommuner

Gävle, Hofors, Ockelbo, Sandviken

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Gästrikland gynnas av det kustnära läget med fiskelägen och strömmingsförädling. Jungfrukusten vid Gävle och egentligen hela kuststräckan mellan Gävle och Hälsingland bjuder på både små och stora pärlor inom kultur, natur och sevärdheter.
Läs mer

Ett besök i Gästriklands största stad Gävle är en självklar utgångspunkt för att lära känna regionen. Här möter du en stad som bär tydliga spår av storhetstider från sjöfart och handel. Längs Gavleån finns hamnmagasinen, de stora stenhusen från slutet av 1800-talet och Berggrenska Gården, som överlevde stadsbranden 1869. Gästrikland är också en gammal järnbruksbygd med många forn- och byggnadsminnen.

Färnebofjärdens Nationalpark är en nationalpark med ett rikt djur och fågelliv kring Dalälvens forsande vatten. Naturum i Gysinge är väl värt ett besök. Du kan också vandra den 36 mil långa Gästrikeleden och upptäcka skiftningarna i landskapet. Vid Dalälvens utlopp finns Billudden som är ett naturreservat vid Dalälvens utlopp med klapperstensfält och unikt fiskeläge.

Lokalavdelningen är speciellt intresserad av vandringar med inriktning på natur, kultur och fåglar. Lokalavdelningen har regelbundet både skid- och fjällvandringar, till exempel till Hille Klack för fågelskådning.

Lokalavdelningen grundades år 1977 och har cirka 200 medlemmar.

Aktiviteter

 • 04 Okt 2020

  • 04

   Okt

   2020

  Besök på Flygmuseet, Söderhamn

  Museet visar hur verksamheten bedrivits på Hälsinge Flygflottilj under tiden 1945-1998. Museet består av en flyplanshall med flygplan, motorer och utrustning samt en avdelning där F 15:s olika verksamheter...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 15 Okt 2020

  • 15

   Okt

   2020

  Studiebesök hos Nilar - batterifabrik

  Nilar designar, utvecklar och tillverkar nickelbatterier i den moderna fabriken vid Bönavägen. Produkterna erbjuder unika säkerhetsfördelar och tillverkningen sker med miljöhänsyn. Man har batterilagringslösningar...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 28 Okt 2020

  • 28

   Okt

   2020

  Besök på högskolan i Gävle

  Högskolan i Gävle flyttade in i de f d regementslokalerna 1996. Antalet studenter är cirka 16 000. Biblioteket stod klart 2005 . Vi kommer få en guidad visning av Lars Söderberg, f d major, som varit...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 12 Nov 2020

  • 12

   Nov

   2020

  Besök i tåghallen, Nynäs, Gävle

  Delar av det järnvägshistoriska kulturarvet förvaras i Tåghallen i Gävle som är järnvägsmuseets fordonsmagasin. Lennart Lundgren är vår guide, han berättar om samlingarna = fordon, föremål, fotografier,...

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 18 Nov 2020

  • 18

   Nov

   2020

  Besök på Gefle Chocolaterie

  Gefle Chocolaterie tillverkar exklusiv choklad sedan år 2000. Vi får en redogörelse för tillverkningen och får smaka på några av produkterna. För besök och provsmakning betalar du 50 kr.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: 50 kr

  Icke-medlem: 50 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.