Inspirationskväll i resandets tecken

Lena Holmberg

Aktivitet

STF Botvid

14 Nov

 • 14

  Nov

  2023

20 kr

Medlem i STF

40 kr

Inte medlem
Föredrag och bildvisning cirka 2 timmar inkl fika. Aktivitetsnummer 23-24
Bilder och berättelser från några resor med Rosa bussarna, med en av höjdpunkterna: Galapagosöarna! En tågresa med Transsibiriska järnvägen från Moskva till Peking. En tur på Krimhalvön blir det också. Vart åker du nästa gång? Det är aldrig för sent! Kaffe (eller något kallt) med smörgås blir det i pausen.
 • Senaste datum för anmälan: 07/11
 • Samling: Seniorhuset Tumba , 19:00
 • Plats: Seniorhuset, Grödingevägen 1, Tumba
 • För vem? Alla
 • För mer information och anmälan: Lena Holmberg 073 619 6550

Typ av aktivitet: Föreläsning

Aktiviteter

 • 01 Jan - 31 Dec 2023

  • 01

   Jan

   2023

  • 31

   Dec

   2023

  Anmälan och betalning

  Läs mer

  Anmäl dig till en aktivitet via mejl till stf.botvid@la.stfturist.se eller genom att ringa till i aktiviteten angiven kontaktperson. Betala på plats med jämna pengar eller SWISH 12 36467450.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 23 Sep

  • 23

   Sep

   2023

  Guidad visning av Vårstavi

  Vårstavi ligger vid Malmsjön i Vårsta. Huset är ritat av Poul Bjerre som under åren 1907- 1947 var en av landets mest eftersökta läkare inom psykoterapin. Det var han som introducerade psykoanalysen i Sverige 1911. Under 40 år hade han ca 40000 patienter. Det hektiska arbetslivet krävde en plats för stillhet och egna tankar vilket Vårstavi blev. Interiören från tiden som Poul Bjerre bodde där finns bevarad liksom exteriören i parken utanför. Huset används nu för möten, föredrag, konserter mm. Vårt besök inleds med kaffe (ingår i avgiften) och därefter får vi en guidad visning på ca 1 timme.

  Läs mer

  Anmälan senast den 20/9 via stf.botvid@la.stfturist.se eller till Ulla Engberg, 073-0318829 Aktivitetsnummer 23-16 Buss till Vårsta Centrum går från Tumba. Parkeringen i Strandparken öppnar 14.30. Därifrån är det en kort promenad efter stranden fram till Vårstavi.
  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 140 kr

 • 27 Sep

  • 27

   Sep

   2023

  Skogsbad på Lida

  En njutarvandring under guidning, som ger dig avkoppling och insikter hur naturen kan hjälpa dig att komma i kontakt med dina sinnen. Den japanska metoden Shinrin-yoku kallas Skogsbad i Sverige och är känd för att hjälpa människor koppla av och få en nära kontakt med naturen. Dessutom ger skogsbad fler bevisade hälsoeffekter som sänkt blodtryck, minskad stress och ”boostat” immunförsvar. Under varsam guidning tar Caroline Palm med er på en vandring (blandad terräng, ca 5 km) i lugnt tempo. Vi badar våra sinnen i skogens magi och går igenom ett antal tekniker för att hitta inre lugn, avkoppling och insikter. Ta med dryck och sittunderlag, kläder och skor efter väder. Möjlighet att äta lunch efteråt på Lida.

  Läs mer

  Samling 09.45 vid Lida friluftsgård, ingången till restaurangen. Buss 721X till Lida avgår från Tullinge station 08:51, alternativt samåkning i bil. Lugn promenad 5 km, tidsåtgång ca 2 timmar. Aktivitetsnummer 23-17
  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 140 kr

 • 07 Okt

  • 07

   Okt

   2023

  Stadsvandring i Södertälje

  Vi gör en 5 km:s vandring i centrala Södertälje med start vid pendeltågsstationen Södertälje Centrum. Tidsåtgång ca 2 timmar. Vandringen går från stationen via Maren, Kusens Backe, förbi sjukhuset och vidare över kanalbron och en bit norrut längs kanalen i riktning mot Mälaren. Sedan vänder vi tillbaka förbi Tom Titt och in på Storgatan för att avsluta vid Tidemans Bistro. Här kan vi fika eller äta lunch på egen bekostnad. Under vandringen görs ett antal stopp där deltagarna får information om Södertäljes, platsens eller företagets historia.

  Läs mer

  Lättare vandring cirka 5 km, tidsåtgång cirka 2 timmar. Aktivitetsnummer 23-18
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 12 Okt

  • 12

   Okt

   2023

  Guidad vandring Hälsan stig i Salem

  Salem från 60-talet till nu. Från 12000 till 17500 inv. 2030 ökar antalet med ytterligare 2500 inv. Vi vandrar på fina gångvägar (ca 7 km) och ser på vad som hänt och vad som kommer framöver. Här har byggts och så fortsätter det med ny skola och nya bostadsområden. Vi rastar vid Garnuddens grillplats där STF Botvid bjuder på korv med bröd, här kan också eget fika intagas. Vi avslutar sista kilometern med att se på det som skall utvecklas till en ny våtmark, där häger och andra sjöfåglar brukar trivas.

  Läs mer

  Vandring cirka 7 km, tidsåtgång cirka 3 timmar. Aktivitetsnummer 23-19
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 19 Okt

  • 19

   Okt

   2023

  Livet och arbetet på Tumba bruk

  En visning med guide av hur det varit att bo och arbeta på Riksbankens sedelpappersbruk samt visning av handpapperstillverkningen. Det är det lilla samhället i det stora sammanhanget! Vi går mellan brukets olika hus vilket innebär att vi även vistas utomhus. Det ingår visning av ett hus som inte är tillgänglighetsanpassat. Efter ca 1 timme blir det kaffe (eller något kallt) med smörgås. Tumba bruk ligger på gångavstånd från Tumba pendeltågsstation, åker du bil finns parkering utanför.

  Läs mer

  Guidning cirka 1 timme exkl fika. Aktivitetsnummer 23-20
  Pris

  Medlem: 90 kr

  Icke-medlem: 130 kr

 • 24 Okt

  • 24

   Okt

   2023

  Runstenar och hällristningar i botkyrka och Salem - föreläsning

  Under föreläsningen presenteras ett antal av områdets viktigaste runstenar och hällristningar. Föreläsare blir Sven-Gunnar Broström. Föreläsningen kommer att baseras på ett antal nytagna bilder, vilket innebär att vi slipper åka runt i flera bilar. I avgiften ingår en karta där de runstenar/hällristningar som presenteras är markerade. I avgiften ingår fika.

  Läs mer

  Föredrag med bildvisning cirka 2 timmar. Aktivitetsnummer 23-21
  Pris

  Medlem: 80 kr

  Icke-medlem: 120 kr

 • 29 Okt

  • 29

   Okt

   2023

  Mörkervandring i månsken

  Om vädret tillåter går vi en kort men spännande kvällstur efter mörkrets inbrott. Vi bjuder på varm dryck vid flammande eld och både barn och vuxna är välkomna! Detaljer kommer på hemsidan senare under hösten.

  Läs mer

  Vandringen sker på skogsstigar i mörker. Vid otjänligt väder ställs aktiviteten in. Aktivitetsnummer 23-22
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 09 Nov

  • 09

   Nov

   2023

  Studiebesök på Xenter Yrkeshögskola

  I tider med hög arbetslöshet och samtidigt stort utbud av lediga platser, är det viktigt att arbetssökande kan söka de lediga platser som finns. För att möjliggöra detta måste det bl.a. finnas relevanta utbildningsmöjligheter. Här står yrkeshögskolan till förfogande för dem som önskar öka sina möjligheter att bli anställningsbara inom önskat område. De utbildningar som finns inom yrkeshögskolan är sådana som är framtagna för att ge stora möjligheter att få jobb efter avslutad utbildning. På Xenter finns många spännande utbildningar inom de områden där efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor. En intressant verksamhet som alla kan ha glädje av att känna till och speciellt för dem som avser att börja studera efter några år i arbetslivet eller efter sina gymnasiestudier. Under studiebesöket kommer vi att få ta del av förutsättningarna för hur en utbildning kommer till, vilka utbildningar som Xenter kan erbjuda, hur lokalerna ser ut och mycket mer. I besöket ingår fika. Begränsat antal deltagare.

  Läs mer

  Visning och föredrag cirka 2 timmar. Aktivitetsnummer 23-23
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 14 Nov

  • 14

   Nov

   2023

  Inspirationskväll i resandets tecken

  Bilder och berättelser från några resor med Rosa bussarna, med en av höjdpunkterna: Galapagosöarna! En tågresa med Transsibiriska järnvägen från Moskva till Peking. En tur på Krimhalvön blir det också. Vart åker du nästa gång? Det är aldrig för sent! Kaffe (eller något kallt) med smörgås blir det i pausen.

  Läs mer

  Föredrag och bildvisning cirka 2 timmar inkl fika. Aktivitetsnummer 23-24
  Pris

  Medlem: 20 kr

  Icke-medlem: 40 kr

 • 25 Nov

  • 25

   Nov

   2023

  Vikingamuseet - guidad tur

  Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjorde sig både kända och ökända i hela världen? I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Här träffar du även Leifur – en återskapad vikingatid men med en spännande historia att berätta. Lär dig om vikingarnas brutala plundringar, upplev det hårda livet på havet och känn lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen eller att känna ett svärds tyngd i din hand. Upptäck vardagslivets mödor, runornas fascinerade värld och den spännande nordiska mytologin. Restaurangen Eld på museet är en bra plats att äta lunch på innan besöket.

  Läs mer

  Guidad visning cirka 45 minuter. Därefter fri tid på museet. Entreavgift 155 kr vuxen (barn under 16 år gratis) betalas på plats. För icke STF-medlemmar tillkommer 40 kr. Aktivitetsnummer 23-25
  Pris

  Medlem: 155 kr

  Icke-medlem: 195 kr

 • 01 Feb

  • 01

   Feb

   2024

  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.