STF Botvid Lokalavdelning

Kontaktperson

Leif Larsson

Telefon: 073-7812466

stfbotvid@stfturist.se

Postadress

STF Botvid Lokalavdelning - Viltstigen 39, 14752 Tumba

Våra kommuner

Botkyrka, Salem

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Botvid, som har mer än 350 medlemmar, omfattar kommunerna Botkyrka och Salem i södra delen av Storstockholm. Här och i närområdet finns mycket att upptäcka och utforska. Lokalavdelningen vill medverka till en aktiv fritid genom att arrangera olika aktiviteter inom områdena miljö, natur, kultur och friluftsliv. Vandringar, föreläsningar, studiebesök och utflykter till intressanta besöksmål finns i vårt program.
Läs mer

I vårt område finns bebyggelse från miljonprogrammet, villabebyggelse från sekelskiftet och framåt såväl som ren landsbygd och ett stort antal fornlämningar från järn- och bronsålder. Kännetecknande är närheten till vacker natur var du än bor. Vi har Mälaren, Bornsjöområdet och ett stort antal naturreservat och mindre sjöar. Sörmlandsleden går från Skanssundet vid Östersjön förbi friluftsområdet vid Lida.

En stor del av befolkningen inom vårt område är av utländsk härkomst. Mångkulturellt centrum i Fittja är en kommunal stiftelse i Botkyrka, som välkomnar besökare till utställningar och program producerade utifrån infallsvinklar på migration.

De vackra gamla kyrkorna i Botkyrka, Salem och Grödinge är alla värda ett besök. Sturehovs Slott, en av landets vackraste byggnader i den gustavianska stilen och Tumba Bruksmuseum som berättar om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk är också besöksmål i vårt område.

Aktiviteter

 • 04 Okt 2020

  • 04

   Okt

   2020

  Vandring – Männö runt, ca 9 km

  Välkommen på vandring i relativt orörd natur längs Bornsjöns strand. Vi börjar och slutar längs en stig cirka en kilometer in i skogen. Därefter spänger över kärrmark och sedan ca 5 km längs Männös strand...

  Läs mer

  Anmälan med namn, eventuellt medlemsnr och telefonnr senast 2/10 till stfbotvid@stfturist.se. OBS! Vid regn blir spänger och stigar mycket hala och vandringen ställs då in. Kolla...
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

 • 10 Okt 2020

  • 10

   Okt

   2020

  Vandring till Långhällsudde fyr och Bockholmssättra

  Lätt vandring c:a 7 km. Vid fyren där vi tar fikapaus är utsikten storslagen över Björkfjärden mot Ekerö-Adelsö, Björkö och Birka bl.a. Medtag eget fika, rejäla skor och kläder efter väder.

  Läs mer

  Anmälan senast 7/10. Samling på parkeringen vid Salem/Högantorps golfklubb kl 10. Därifrån åker vi sedan i "karavan" till startplatsen för vandringen.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 40 kr

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.