Vill du engagera dig i vår lokalförening STF Bohuslän?

Foto: Sabina Moberg

Aktivitet

STF Bohuslän

31 Dec

 • 31

  Dec

  2024

Gratis

Medlem i STF
Är du intresserad av att engagera dig? Du är alltid välkommen att höra av dig om du har en idé till aktivitet som du kan tänka dig att bidra till att genomföra. Eller om du är intresserad av att bli en del av vår styrelse.
Vill du planera och genomföra en aktivitet har vi som mål att alltid vara 2 ledare per tillfälle, dvs du behöver inte genomföra aktiviteten helt själv.
 • Plats: Bohuslän
 • För vem? Alla
 • För mer information och anmälan: Hör gärna av dig med intresse eller frågor på stf.bohuslan@la.stfturist.se.

Typ av aktivitet: PR-arrangemang

Aktiviteter

 • 25 Aug

  • 25

   Aug

   2024

  Vandring till Gustafsbergsdagarna söndag 25 augusti

  Vandringen börjar vid kajen mitt emot Bohusläns museum, där de vita skärgårdsbåtarna ligger förtöjda. På vandringen blir det stopp för några kortare guidningar om Uddevalla och Gustafsberg. Vi vandrar ca 4 km. Efteråt finns bord bokat på Snäckan, för den som vill fika eller äta lunch. Det erbjuds en guidad tur på Gustafsberg, i form av en föreställning ute i det fria. Det brukar vara ett trevligt skådespel, med skådespelare iklädda sekelskifteskläder (från förra sekelskiftet, förstås). Återfärden till Uddevalla sker med skärgårdsbåt (eller till fots eller med buss).

  Läs mer

  Den 24 - 25 augusti pågår ”Gustafsbergsdagarna” vid den gamla bad- och kurorten Gustafsberg. Det bjuds på en mängd aktiviteter och man får en chans att känna historiens vingslag vid de gamla badhusen, paviljongerna, restaurangerna och alla andra vackra, gamla, hus. Då passar vi på att göra en vandring längs strandpromenaden, från Uddevalla till Gustafsberg, söndagen den 25/8. Vandringen är ett samarrangemang mellan STF Bohuslän och Friluftsfrämjandet. Tider och mer detaljer kommer uppdateras när programmet för Gustafsbergsdagarna är satt. Föranmälan kommer krävas.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 14 Sep

  • 14

   Sep

   2024

  Vandringens dag, lördag 14 september

  Leden vi vandrar följer Skarsjön runt i en bitvis kuperad terräng. Naturen runt sjön är omväxlande och består av både urskog, ungskog och kala hällar. Vi tar oss fram på mossbelupna stigar som vindlar sig fram mellan tall och gran. Ett flertal fina utsiktsplatser passeras under turen och på den allra högsta punkten, med grandios utsikt över sjön, stannar vi till för fika. Medtag matsäck och vatten som ger tillräckligt med energi för en varierad vandring i vacker natur. Turen är ca 8,5 km lång och bjuder på kuperade partier där det kan vara halt, särskilt vid nederbörd. Viktigt därför med grova skor eller kängor, och gärna stavar som extra stöd. Vid otjänlig väderlek kan därför turen komma att ställas in med kort varsel. Som vanligt gäller den gamla devisen om kläder efter väder. Vi vill att du anmäler dig senast onsdag 11/9 via e-mail stf.bohuslan@la.stfturist.se då vi har en begränsning i hur många vi kan vara på vandringen. Samling senast kl. 10 vid Vattenverket i Ljungskile, avslut ca kl. 14:30 Vandringens dag är en dag skapad av STF för fem år sedan (2019). Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. Då anordnas massvis med aktiviteter runtom i hela Sverige.

  Läs mer

  I år planerar vi i STF Bohuslän för en vandring denna dag i sköna september runt Stora Skarsjön, Bredfjället i Ljungskile, tillsammans med Friluftsfrämjandet.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 20 Sep 2024

  • 20

   Sep

   2024

  Allemansrättens dag 20 september

  Lär dig mer om Allemansrätten och vad vi också är skyldiga att iaktta när vi vistas i naturen på t ex Naturvårdsverkets hemsida www.naturvardsverket.se/amnesomraden/allemansra...

  Läs mer

  LÄNGE LEVE ALLEMANSRÄTTEN! Den svenska allemansrätten är en fantastisk tillgång. Den är viktigt för allas möjlighet att uppleva naturen och gör det fritt fram att vandra, cykla, paddla kanot, plocka bär och tälta nästan var du vill. Men rätten att vistas obehindrat i naturen kommer också med ett ansvar att visa hänsyn mot markägare, djur, natur och andra människor.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 28 Sep

  • 28

   Sep

   2024

  Vandring i Världsarv, lördag 28 september

  Efter samlingen vid rastplatsen Världsarv Tanum åker vi till utgångspunkten för vår vandring. Där finns begränsade parkeringsmöjligheter (fem-sju bilar) så eventuellt får vi samåka, från rastplatsen eller från annan plats utmed vägen. Det blir tillfälle till åtminstone en rast med fika under vandringen. För den som vill finns möjlighet att korta av vandringen till fyra km, och den blir då mycket lättgången. Vi kan räkna med att vara åter vid rastplatsen vid E6 omkr. kl.15, och i Uddevalla omkr. kl. 16. Efter vandringen kan det också finnas möjlighet att besöka Vitlyckemuseet, som har öppet till klockan 16. Utrusta dig med klädsel efter rådande väderlek, rejäla skor eller vandringskängor. Ta med dig sittunderlag, dryck och matsäck till fikarasten. Samling: Klockan 10.00, vid rastplats Världsarv Tanum, vid E6, mellan Rabbalshedemotet och Tanumsmotet. Rastplatsen har in- och utfarter både från söder och från norr, så det går bra att komma från vilket håll som helst.

  Läs mer

  Vi gör en vandring på sex km som tar oss till tre hällristningsplatser, som inte är så välkända. Vandringen blir också en upplevelse av ett kulturlandskap, där marken har brukats sedan bronsåldern. I begreppet världsarv ingår inte bara själva hällristningarna, utan även det unika i att det har varit en kontinuerlig bosättning i området i 8000 år.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 31 Dec

  • 31

   Dec

   2024

  Vill du bli medlem i lokalföreningen STF Bohuslän?

  Är du ännu inte medlem i STF hjälper vi dig gärna att bli det och samtidigt bli medlem i vår lokalförening STF Bohuslän. Skicka oss ett e-mail till stf.bohuslan@la.stfturist.se .

  Läs mer

  Är du redan STF medlem kan du enkelt och utan extra kostnad bli medlem i en eller flera lokalavdelningar till STF. Vill du bli medlem i vår lokalförening STF Bohuslän blir du enkelt det genom att skicka ett e-mail till oss på stf.bohuslan@stfturist.se . Ange ditt namn och gärna medlemsnummer.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 31 Dec

  • 31

   Dec

   2024

  Vill du engagera dig i vår lokalförening STF Bohuslän?

  Vill du planera och genomföra en aktivitet har vi som mål att alltid vara 2 ledare per tillfälle, dvs du behöver inte genomföra aktiviteten helt själv.

  Läs mer

  Är du intresserad av att engagera dig? Du är alltid välkommen att höra av dig om du har en idé till aktivitet som du kan tänka dig att bidra till att genomföra. Eller om du är intresserad av att bli en del av vår styrelse.
  Pris

  Medlem: Gratis

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.