STF Alingsås-Vårgårda Lokalavdelning

Kontaktperson

Leif Montell

Telefon: 0702484762

stf.alingsas-vargarda@la.stfturist.se

Postadress

STF Alingsås-Vårgårda Lokalavdelning - Hermelinvägen 1 B, Lgh 1101, 44143 Alingsås

Våra kommuner

Alingsås, Herrljunga, Vårgårda

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Dagsturer

Potatisleden

Det här är en led som i sin längsta form mäter cirka 15-16 km och tar vandraren både genom vildvuxen skog, bitvis ganska kuperad. Men den bjuder också vackra moss, arker, sommartid möjlighet till bad både i Mjörn och sjön Gerdsken. Ledens cirkelform gär det möjligt att variera leden när man blivit bekant med den.

Längd: 15 km
Tid: 7-8 h
Sevärdheter längs leden: Vackra Nolhaga park med Säveån, Badplatsen Playa Mjörn vid Mjörnvallen, spännande och omväxlande skogsmiljö, sjön Gerdsken och delar av naturreservaten Hjortmarka varvat med småstadsidyllen Alingsås.
Transport till leden: Tåg, pendeltåg eller buss till Alingsås station, mittemot Åmanska parken, varifrån leden startar och slutar. Stor p-plats i närheten. Från parken väljer man att gå med- eller motsols. Vandrare följer de speciella gula led-markeringarna märkta Potatisleden försedda med STF:s logga, som sitter både på egna trästolpar som lyktstolpar.
Övrig information: En äldre kartversion i PDF-format av leden finns på vår hemsida och vi jobbar på att ta fram en ny karta som också beskriver den del som knyter ihop ledens gamla start (Hjortgården) och mål (Stadsskogen). I dag finns markeringar som knyter ihop leden till en cirkel.


Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.