Sju ungdomsledare för STF Tillsammans på rad

Bli lokal ungdomsledare

Vill du inspirera unga till ett aktivt friluftsliv? Bra, då har vi uppdraget för dig! Med fokus på natur, kultur och integration arrangerar vi aktiviteter, diskussionsgrupper och läger för ungdomar i åldern 16-25 år. Just nu har vi lokala ungdomsgrupper för tjejer i Stockholm och Uppsala, men vill gärna starta grupper på fler orter och för både tjejer och killar.

Ungdomsgrupperna är en sektion under lokalavdelningarna men sköter sin egen verksamhet. Som ungdomsledare ansvarar du tillsammans med övriga ledare för den lokala gruppen, att planera aktiviteter och läger, och att kommunicera ut detta till deltagarna. Det är ledarna som sköter planering och det operativa arbetet, både på aktiviteter och läger.

Alla STF-medlemmar över 20 år har möjlighet att ansöka om att bli ledare. Ledaruppdraget är minst ett år. I samarbete med Studiefrämjandet utbildas du i ledarskap, gruppdynamik, kommunikation och lärande. Utbildningen är kostnadsfri för dig som väljer att engagera dig som ledare.

Att vara ideell ledare för STF innebär en del arbete, framför allt i uppstartsprocessen och i planering av träffar och läger under året. Tidigare ledare har sagt att arbetet överträffas av att du som ledare får så mycket tillbaka från deltagarna.

Läs mer om grupperna på respektive lokalavdelningshemsida och anmäl ditt intresse som ledare via mejl, Instagram eller Facebook:

STF Lerum Partille
www.svenskaturistforeningen.se/stflerum-partille
Facebook
Instagram

STF Stockholm
www.svenskaturistforeningen.se/stfstockholm
Mejl: stftillsammans.stockholm@stfturist.se
Facebook

STF Uppsala
www.svenskaturistforeningen.se/stfuppsala
Mejl: stfuppsalanyinaturen@stfturist.se
Instagram

Vill du starta upp en egen lokal ungdomsgrupp?

Finns det ingen grupp där du bor men du känner att du ändå vill engagera dig? Ta kontakt med din närmaste lokalavdelning för att bilda en sektion. Din närmaste lokalavdelning hittar du  genom att söka här nedan på sidan.

Finns ingen lokalavdelning på din ort kontaktar du foreningsverksamheten@stfturist.se så hjälper de dig.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.