Ansök till Höstlövet

145 000 barn i Sverige lever i familjer med en inkomst som inte ens täcker det mest basala. Uttrycket ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” kanske du känner igen? Men för många föräldrar kan regnkläder och gummistövlar vara en omöjlig utgift.

Ansökningstiden för Höstlövet 2018 har tyvärr gått ut. Välkommen tillbaka igen nästa år.

Var tionde ensamstående förälder säger att ekonomin påverkar hur ofta de kommer ut i naturen. Det är lätt att säga att naturen är gratis, men om man som förälder behöver kämpa för att överhuvudtaget ha råd att sätta mat på bordet är det inte lika enkelt. Det handlar inte alltid om pengar utan om att faktiskt ha tid och ork till en fritid.

Därför har STF startat Höstlövet. Ett initiativ som gör det möjligt för barnfamiljer, som av ekonomiska skäl har svårt att komma ut i naturen, att uppleva ett härligt naturnära höstlov någonstans i Sverige.

OM RESORNA

Höstlovsresorna är anpassade för barnfamiljer i grundskoleålder men yngre syskon får gärna följa med. En eller två vuxna följer också med på resan. STF kommer att anordna ett antal resor till olika platser i Sverige, men fokus för samtliga resor är aktiviteter i naturen. Aktiviteter kan vara allt från cykling och guidade vandringar till matlagning under bar himmel. STF står för boende, resa, mat och aktiviteter. Höstlovsvistelen är fyra dagar med tre övernattningar någon gång mellan 27 oktober och 4 november.

VEM FÅR ÅKA?

Barnfamiljer som av socioekonomiska skäl inte har möjlighet att komma ut i naturen. Resorna är anpassade för familjer med skolbarn i åldrarna 6 – 16 år. En eller två vuxna kan följa med på resan. STF väljer de familjer som får resa med Höstlövet utifrån en bedömning av familjens socioekonomiska situation samt intyg från skolsköterska, kurator, läkare eller någon annan passande person väl insatt i barnets vardag.

SÅ GÖR DU FÖR ATT ANSÖKA OM ATT FÖLJA MED PÅ EN RESA

Du väljer själv om du vill skicka ansökan digitalt eller via post:

  • Digital ansökan gör du här på webben lite längre ner på denna sida. Då behöver du scanna intyget (mer information om intyg nedan) och bifoga detta i din digitala ansökan.
  • Ansökan via post behöver ske via denna ansökningsblankett. Ladda ned och skriv ut. Om du inte har tillgång till skrivare hemma går det bra att be om hjälp med utskrift på exempelvis skolan eller biblioteket. Fyll i och posta både ansökan och intyget (mer information om intyg nedan). Du kan skicka ansökan portofritt, skriv ’Frisvar’ tydligt på kuvertet och sänd till denna postadressen:

Svenska Turistföreningen
Höstlövet
202 735 09
110 17 Stockholm

Sista ansökningsdag var den 9 september 2018 för både digital och postal ansökan. 

GLÖM INTE ATT SKICKA MED INTYG

Skicka även med ett skriftligt intyg från en skolsköterska, kurator, läkare eller någon annan passande person som kan berätta om sin relation till dig och din familj och beskriva varför hen anser att du och din familj har behov av att komma iväg på en rolig resa. Förslag på hur intyg kan se ut hittar du här.

Alla som ansöker om att få en Höstlövet-resa genom STF får e-post där det står om de får åka med eller inte senast 5 oktober.

Läs mer om Höstlövet här.