kapar ved längs kungsleden

Vedkapning Kungsleden

Uppdraget är att såga upp ved med en motordriven kap i meterlängder och stapla veden utomhus på fyra stugplatser längs Kungsleden i Lappland; Abiskojaure, Alesjaure, Sälka och Singi. Uppdraget kräver god kondition eftersom arbetet är krävande och vi vandrar från stuga till stuga. Vandringsetapperna varierar i längd, två av etapperna är ganska långa.

Vi startar från Abisko Turiststation torsdag 22 juni 2023 och avslutar uppdraget söndag den 2 juli 2023 i Kiruna. Vi kapar ved på stugplatserna  Abiskojaure, Alesjaure, Sälka och Singi längs Kungsleden. Under vandringen mellan stugplatserna passerar vi även Tjäktjapasset och den vackra Vistasdalen.

Uppdraget passar dig som vill kombinera en vandring längs Kungsleden med kroppsarbete. Du startar och avslutar uppdraget tillsammans med gruppen ”Unna Allakas – dugnad på tur”. Tillsammans firar vi sedan midsommar i Abiskojaure.

Uppdraget leds av Linda Gustafsson och Richard Scharff.

UPPDRAGET

När?
22 juni – 2 juli 2023.

Vad?
Kapa ved längs Kungsleden.

Var?
Vi utgår från STF Abisko Turiststation och avslutar i Kiruna. Du reser enkelt och klimatsmart med nattåget. Som medlem i STF har du medlemsrabatt på tågresor. 

Gruppen?
8 personer.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.