storrödtjärn

Storrödtjärn – Fasad- och fönstermålning

Storrödtjärn ligger i Långfjällets naturreservat som gränsar mot Rogens naturreservat och närliggande Töfsingdalens nationalpark.

Vi kommer att starta från Grövelsjön fjällstation söndag morgon den 24 och vandra ut till stugan. Vandringen är 22 km och vi går via Hävlingens stugor och vi kommer att få storslagna vyer över Storvätteshågna och fin utsikt mot Töfsingdalens nationalpark på vägen.

Det är en krävande vandring eftersom området består av en hel del blockterräng.
I Storrödtjärn har vi 5 arbetsdagar innan vi på lördag morgon den 30:e gör vandringen tillbaka till Grövelsjöns fjällstation där vi avslutar m gemensam middag och övernattning innan vi på söndagen börjar våra resor hem.

Vi kommer att resa hemåt igen söndagen den 31:e från Grövelsjön.

Reseförslag
Du bokar din resa själv men behöver vara i Grövelsjön tidigt på söndag morgon (24:e) så det bästa är att komma upp med bussen som är där på lördag kväll och övernatta (om du inte tar dig upp m bil). Det finns olika varianter och prisklasser på boende i så fall.

Glöm inte att ta ombokningsbara biljetter på tågen, och tänk på att du har 10 % rabatt på SJ om du bokar via hemsidan.

Uppdraget leds av Mia Johannesson och Charlotta Blomberg

UPPDRAGET

När?
23 – 31 juli 2022

Vad?
Ommålning av STF Fjällstuga Storrödtjärn och översyn av fönster. Bygge av ny trappa till fjällstugan och mindre renoveringar.

Var?
Vi utgår från STF Grövelsjön Fjällstation och vandrar 22 km till STF Storrödtjärn Fjällstuga via Hävlingen. Boende under uppdraget är i fjällstugan.

Gruppen?
Vi söker 6 personer.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.