saltoluokta

Saltoluokta – interiör målning

STF Saltoluokta fjällstation ligger i väglöst land, vid världsarvsområdet Laponia. Fjällstationen består av huvudbyggnad och fyra gästhus. Huvudbyggnaden är i behov av en del åtgärder. Det gäller främst målning av dörrar och möbler, olja golv, måla innertak med mera.

Vi har valt att dela upp projektet i två olika grupper och tidpunkter. En grupp genomför restaureringen före säsongsöppning i juni och en annan i samband med stängning i september. Du söker till en av tidpunkterna.

Reseförslag
Du tar tåget till Gällivare och sedan buss 93 till Kebnats. Därifrån tar du en båt över sjön Langas till Saltoluokta. I och med att båda grupperna kommer genomföra sina uppdrag antingen före eller efter stängning arrangerar vi specialtransport från Gällivare.

Uppdraget i juni leds av dugnadsledarna Hildegard Nufer och Kamilla Hindborg. I september är det Stefan Erlandsson som leder gruppen.

UPPDRAGET

NÄR?
Sommargruppen: 4-10 juni 2023.
Höstgruppen: 16-22 september 2023.

VAD?
Målning av dörrar och fönster, slipning och oljning av golv, målning av innertak, tillverkning av nya dynor till bänkar och fåtöljer med mera.

VAR?
STF Saltoluokta fjällstation

GRUPPEN?
Vi söker 8 personer per tillfälle.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.