sälka

Sälka - fasadmålning

Stugplatsen vid Sälka har flertalet byggnader som är i behov av målning. Det är tre gäststugor, ett förråd och ett dass som behöver ny fasadfärg. Även små utvändiga arbeten kan bli aktuella.

Sälka fjällstuga ligger två dagsetapper från Kebnekaise, som i sig ligger 19 kilometer från Nikkaluokta. Ena vägen kommer gruppen flygas ut tillsammans med material till stugan. Uppdraget pågår i 10-12 dagar varav tre dagar är vandring och fem-sex dagar innebär arbete på stugplatsen. Efter avslutat uppdrag vandrar vi tillbaka till Nikkaluokta. Totalt vandrar vi 46 km, inklusive övernattning på fjällstuga/fjällstation.

STF tillhandahåller arbetsoveraller och handskar men du bör tänka på att ta med oömma kläder och skor att arbeta i. För vandringen hem krävs passande kläder och utrustning. Vi kommer att bo i stuga där vi även lagar vår egen mat.

Reseförslag
Du bokar din resa själv och behöver vara i Nikkaluokta den 2 juli. Vi rekommenderar nattåg till Kiruna och vidare bussresa till Nikkaluokta. Som medlem i STF har du medlemsrabatt på tågresor.

Uppdraget leds av Stefan Erlandsson och Mia Johanesson.

Uppdraget

NÄR?
2-12 juli 2023.

VAD?
Fasadmålning och utvändigt arbete på tre gäststugor, ett förråd och ett dass.

VAR?
STF Sälka Fjällstuga

GRUPPEN?
Vi söker 6 personer med erfarenhet av att måla och snickra. Eftersom vi har en tre-dagarsvandring tillbaka från uppdragsplatsen rekommenderar vi att du har viss vandringsvana.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.