Pålnoviken dugnad

Pålnoviken – renovering av stugan

Längs Nordkalottleden på västra sidan av Torneträsk och med utsikt över sjön och Abiskofjällen finns STFs stuga i Pålnoviken. Stugan är en av STFs minsta fjällstugor och ligger längs Nordkalottleden, strax innan norska gränsen 6 km från väg E10 mellan Björkliden och Riksgränsen. Stugan är i behov av renovering framförallt invändigt; med golv och tak, samt utvändigt med fasad. Stugan i Pålnoviken är en av STFs mindre fjällstugor och är obemannad under både vinter- och sommarsäsong.

Reseförslag & kalender
Du bokar din resa själv och behöver vara i Abisko innan lunch den 25 augusti. Vi rekommenderar nattåg till STF Abisko Turiststation. Från Abisko vidare transport till västra änden av Torneträsk för 6-7 km vandring till Pålnoviken. Möjlighet till båttransport merparten av sträckan finns.

Dag 1: Ankomst och lunch på Abisko Turiststation. Transfer till Pålnoviken; bil, kort vandring, båt
Dag 2-5: Dugnadsarbete i Pålnoviken. Övernattning i samma stuga, alt i tält.
Dag 6: Transfer till Abisko, middag övernattning.
Dag 7: Hemresa

Dugnadsuppdraget leds av Börje & Gunilla Eriksson

UPPDRAGET

NÄR?
25 – 31 augusti 2022

VAD?
Stugan är i behov av renovering invändigt; med ytskikt och inredning, Mindre arbeten utvändigt med fasad, dörrar och fönster. En del utearbete/målning genomfördes under sommaren 2021.

VAR?
Dugnadsuppdraget startar vid Abisko Turiststation. Under uppdraget kan gruppen använda stugan i Pålnoviken för boende, men tält kommer medföras ifall det någon natt inte går att bo i stugan pga renoveringen.

GRUPPEN?
Vi söker 5 personer.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.