Bygga ny stugvärdstuga STF Teusajaure 25 juni-4 juli

Uppdraget består i att bygga en ny stuga (15 m2) i lösvirke.

Veckan efter midsommar beger vi oss till STF Teusajaure Fjällstuga för att bygga en ny stugvärdsstuga. För uppdraget behöver vi vara 10 personer med god hantverkserfarenhet samt vana vid vandring. Arbetet beräknas ta drygt en vecka inklusive en vandringsetapp.

Du ansvarar själv för att ta dig till Stora Sjöfallet (se reseförslag nedan) för att den 25/6 flygas ut till STF Teusajaure Fjällstuga. Hemresa från Gällivare, alternativt en extra natt på STF Saltoloukta Fjällstation.

Reseförslag
Tåg till Gällivare, ankomst c:a kl 8:00 den 25/6. Anslutande buss för vidare resa till Stora Sjöfallet, ankomst c:a kl 11:30. Promenad 1 km från Stora Sjöfallet till helikopterplats.

Efter avslutat arbete vandrar vi från Teusajaure till Vakkotavare (14 km) den 3/7. Det blir en tidig start från Teusajaure för att hinna till bussen i Vakkotavare, som tar oss vidare till kvällståget från Gällivare till Stockholm. Alternativt gemensam avslutning på STF Saltoluokta Fjällstation.

Uppdraget leds av dugnadsledarna Börje Ericsson och Claes Engblom.

Uppdraget

När?
Veckan efter midsommar; 25 juni-4 juli 2019.

Vad?
Uppdraget består i att bygga en ny stuga (15 m2) i lösvirke.

Var?
STF Teusajaure Fjällstuga ligger i anslutning till Kungsleden på sträckan mellan Kebnekaise och STF Saltoluokta Fjällstation. Fjällstugan vid Teusajaure ligger vackert alldeles vid stranden av sjön. Området är mycket bördigt, viltrikt och lugnt.

Gruppen?
10 personer med god hantverkserfarenhet samt vandringsvana.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.