dugnad digitalt

Digital dugnad - Elbåt i Teusajaure

2022 utförde vi en förstudie som dugnadsarbete. Frågeställningen handlade om att byta ut fossila bränslen på STFs motorbåtstrafik på Teusajaure med solel producerad på stugplatsen. Detta skulle vara en pusselbit i energiomställningen och ett bidrag till föreningens hållbarhetsarbete. Inom dugnad var det här ett nytt inslag som vi ville testa. Att utreda en idé, kolla om den är genomförbar, kartlägga kunskapsläget, diskutera utmaningar, hitta lösningar, beskriva nyttor, uppskatta kostnaderna, skissa potentiella finansieringsmöjligheter och bedöma innebörden från olika perspektiv.

Notera att detta dugnadsuppdrag genomfördes under 2022 och nu är avslutat

Träffarna kommer hållas digitalt via Teams. Tillsammans kommer vi dela upp projektet i olika bitar, fördela arbetet oss emellan och stega oss fram mot målet. Första träffen är måndag 17 januari och vi kommer knyta ihop säcken i slutet av mars 2022.

Nu letar vi efter dig som vill vara med och bidra med just dina styrkor! Du som gillar kartlägga frågor, lyssna in tjänstemän på STF om vilka behov och utmaningar de ser, intervjua leverantörer, räkna på energi, spänning och ström, skissa på tekniska systemsammansättningar, kostnadsberäkningar, initiera samtal och främja kreativitet, identifiera potentiella samarbetspartner, bidra med skratt och mycket annat.

Digitala möten: Storgruppsmöten planeras till måndagskvällar kl. 18-20, varje vecka till att börja med och sedan efter behov. Mindre arbetsgruppsträffar kan ske enligt överenskommelse i gruppen.

Nu ser vi fram emot era ansökningar! Senast 15 januari

Till skillnad från de övriga dugnadsuppdrag anmäler ni intresse direkt genom e-post till rscharff@kth.se. Skriv några rader om er själva, vad som motiverar er att medverka. Nämn gärna om ni har speciella erfarenheter som skulle kunna gynna projektet.

Det går utmärkt att delta på både på det här digitala dugnadsuppdraget och ett av de fysiska uppdragen.

Har ni frågor, hör gärna av er till Richard (rscharff@kth.se) och Astrid (astridadelskold@gmail.com) som leder uppdraget.

Varmt välkommen!

Uppdraget

När?
Första mötet 17 januari. Projektet avslutas slutet av mars 2022.
Träffarna sker digitalt varje måndag 18:00 – 20:00

Vad?
Frågeställning/förstudie – byta ut fossila bränslen på STFs motorbåtstrafik på Teusajaure med solel.

Deltagare?
5-8 personer

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.