STF Wij Trädgårdshotell

Vackert boende i Gästriklands skogar

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Wij Trädgårdar är ett resmål för alla sinnen! Här upplever du inspirerande visningsträdgårdar, försäljning av växter, konsthantverk, spännande kulturevenemang och kurser, njuter av god mat och bor i vacker herrgårdsmiljö. Välkommen till Ockelbo!
Läs mer
Välkommen till Wij Trädgårdar, en sprudlande oas mitt i de djupa Gästrikeskogarna, strax norr om Gävle. Det anrika säteriet Wij har under flera hundra år bjudit på kulturliv och Wij Trädgårdar blivit ett attraktivt resmål för besökare från hela världen. Den ekologiska trädgårdsparken sjuder av liv, upptäckarlust och nyfikenhet. Inslagen av konstnärliga uttryck i form av konsthantverk, smide och liknande ger upplevelsen en ytterligare dimension.

I anslutning till trädgårdsparken finns den vackra bruksmässen som med sina varsamt renoverade rum på övre plan rymmer Wij Trädgårdshotell. Här bor du bekvämt och vackert. Boende erbjuds även i vårt fina, moderna och nybyggda annex, Raggsocka Logi, beläget i bortre delen av parken ca 5 minuters gångväg från herrgårdsbyggnaden. Närheten till parken och Wij Trädgårdskök gör boendet perfekt för den lilla familjen eller för dig som söker ett bekvämt boende i en historisk och inspirerande omgivning. Oavsett var du bor har du som vår gäst fritt inträde till trädgårdsparken.

På nedre plan finns Wij Trädgårdskök, där det serveras både lunch och middag. Måltiderna är till stor del baserade på det som odlas och skördas i trädgårdarna, och dess blommor och kryddor ger måltiden extra glans. I trädgårdscaféet, även det beläget i trädgårdarna, kan du njuta av fika med nybakade konstverk.
 
Wij Trädgårdar är en upplevelse i sig och runt omkring väntar rika natur & kulturupplevelser året runt. Wij Trädgårdar är också en perfekt oas för en kreativ konferens eller mindre grupp som vill uppleva lugnet och de fina omgivningarna, njuta av god mat och vacker herrgårdsmiljö. I det anrika säteriet finns idag moderna konferensrum. Här arrangeras också kurser, temadagar och evenemang där du som besökare kan delta. Under hösten går den årliga skördefesten.
 
Wij Trädgårdar är en gemensam satsning i Ockelbo, där vi som driver den dagliga verksamheten är två systrar, Marika och Katarina Hansson. Som födda och uppvuxna i Ockelbo, har vi sprungit runt i trädgårdarna på säteriet sedan barnsben. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare gör vi allt för att du som gäst ska få ta del av den härliga anda och spännande kulturhistoria som finns här.
 
Vi önskar dig varmt välkommen till en fin vistelse här hos oss.
 
Marika & Katarina Hansson

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 630 kr

  Boka

  Maila: bokning@wij.se

  Ring: +46 297763330

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Herrgårdsvägen 2
  816 30 Ockelbo

  Hitta till boendet
  Med bil
  Skapa en egen vägbeskrivning på Eniro. Adressen till Wij Trädgårdar är Herrgårdsvägen 12, Ockelbo. För dig som reser med elbil finns en Typ 2 laddningsstation om 32 A på Wij Trädgårdars besöksparkering.
   
  Från E4:an från norr eller söder
  Välj väg 303 vid Hagsta västerut mot Ockelbo. Följ väg 272 söderut, fortsätt förbi stationen på vänster hand. Följ skyltning efter centrum till höger. Nu är du på Åsgatan. Sväng vänster vid kyrkan ner på Åmotsvägen mot Wij Trädgårdar. Efter ca 600 m sväng vänster till Wijberget och sedan höger in på parkeringen framför Entré/Växthus.

  Från Sandviken
  Kör väg 272 (Tidernas Väg) norrut mot Ockelbo. Passera OKQ8-mack och fotbollsplaner på vänster hand. Följ skyltning "Wij Trädgårdar" till vänster. Nu är du på Åsgatan. Sväng vänster vid kyrkan ner på Åmotsvägen mot Wij Trädgårdar. Efter ca 600 m sväng vänster till Wijberget och sedan höger in på parkeringen framför Entré/Växthus.

  Kom med tåg eller buss
  Tåg tar 25 min från Gävle och ca 2 tim från Stockholm. På vardagarna går det ett tåg i timmen till och från Ockelbo. Buss tar ca 25 min från Sandviken.

  GPS-koordinater:

  N60.88760840132°, E16.701561940601°

  Kontakt:

  +46 297763330 bokning@wij.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Wij Trädgårdshotell

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.