STF Vistas Fjällstuga

Mer om STF Vistas Fjällstuga

Fjällstugan har två gäststugor med totalt 30 bäddar. De nuvarande stugorna ligger på samma plats som Vistaskåtan, vackert inbäddade i Vistasdalens björkskog.
 
65:an med stugvärdsrum
En stuga med två 10-bäddssrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittrummet har stugvärden sitt rum.
 
33:an (gamla stugan)
Stugan har två rum med 6 resp 4 bäddar. Det mindre rummet fungerar även som säkerhetsrum och här får du bo med hund. I detta rum finns även hjälptelefonen.
 
Vid fjällstugan har du ingen mobiltäckning, men uppe på den markerade klippknabben på andra sidan jokken brukar man åtminstone kunna få SMS-kontakt. Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.

Sommartid är det populärt att ta båttransport från Nikkaluokta in i Vistasdalen. Man sparar då mellan 7 – 13 kilometer på vandringen beroende på hur långt båtturen kan köras. Det hänger på hur stor vattentillgång det är i älven. Båttransporterna sköts av Nikkaluokta Alltransport.
 
Upplev STF Vistas
• Från STF Vistas kan du göra både kortare promenader eller mer krävande heldagsturer. Ett par kilometer från fjällstugan finns ett vattenfall. Om du tar dig riktigt nära kan du uppleva skådespelet från den flata klipphällen.

• Prova också den branta stigen mot Mårma. Det känns i benen men den strålande utsikten ger en god belöning.

• Om du ska vidare mot STF Nallo och vill göra ett annorlunda vägval, är en vandring runt Räittatjåkkamassivet ett gott tips. Turen går genom ett bedövande vackert högalpint landskap.

• En tur upp till höjden vid Vassiloamijaure (ovanför stugan) gör att du får en otrolig utsikt över området.

• Dalgången är rik på ren, älg och ripa och vintertid kan du även se spår av järv och lo.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor https://www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.