STF Vilhelmina Kyrkstaden

Mer om STF Vilhelmina Kyrkstaden

Det vackra lilla samhället Vilhelmina ligger vid Volgsjön i södra Lappland. Det främsta kännetecknet för Vilhelmina är den storslagna naturen, de många sjöarna och framför allt kulturen. Det är en plats som många besökare blir förälskade i och återkommer till.
 
Vilhelmina kan också erbjuda bra restauranger, konst och hantverk. Här kan du vandra och uppleva tystnad och naturreservat. Fisket är i världsklass med strömmande vatten och sjöar. Helt enkelt en fantastisk plats väl värd att stanna lite längre på. I Vilhelmina kyrkstads pittoreska kvarter med sina små gränder finns även hembygdsmuseum, hantverkshus, samegalleri, konstateljé och lanthandel.
 
Du bor i de vackra 1800-tals stugorna, de flesta med öppna spisar och med den så kallade Vilhelminatapeten på väggarna. Varje stuga har sin egen speciella karaktär, och är varsamt renoverade i äldre stil.
 
Vi ber dig observera att receptionen finns på Turistbyrån, Tingsgatan 1 (Tingshuset). För incheckning på helger och efter kl. 17:00, kontakta receptionen i god tid på telefon 0940-39887.
 
Ta vara på din stund här, ta dig tid att andas och ta in vad dagen har att erbjuda. Välkommen till det vackra samhället Vilhelmina!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.