STF Vilhelmina Järjagården Vandrarhem

Mer om STF Vilhelmina Järjagården Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger i den lilla byn Storseleby utanför Vilhelmina. Här finns tystnaden, orörd vildmark och ett rikt djurliv inom räckhåll.

Familjeägda Järjagården bjuder på familjär miljö och personlig service. Rummen är hemtrevliga med bekväma enkelsängar. Det genuina huset har historia som bland annat husmodersskola och elevhem. Här finns möjlighet till både självhushåll och helpension.

Intill Järjagården finns fiskerika vatten, orörd vildmark och vackra jaktområden. Gå på spännande harjakt, eller fågeljakt i skogsterräng efter tjäder och orre. Varje år anordnas jakt- och fiskeresor. Järjagårdens värdar är själva jägare med god erfarenhet av guidning vid jakt. Kontakta anläggningen för mer information.

Detta är även en given plats för sportfiskaren, då ett av Sveriges bästa harrvatten sträcker sig endast 2 km från Järjagården. Ta en tur ut i storskogen och njut av tystnaden och lugnet, vandra uppför Björnberget eller leta efter skogens guld.

Sommartid finns fina skogsbilvägar för löpning och cykling.

Vintertid erbjuder Vilhelmina både slalombacke och längdspår. Efter en lång dag ute kan du slappna av i den varma bastun.

I restaurangen serveras mat som är tillagad från grunden. På menyn står ofta traditionella och lokala råvaror från Lappland som vilt, fisk, svamp och bär. Här avnjuter du en god middag och dryck medan dagens äventyr diskuteras runt bordet.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.