Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Upperud 9:9

På Upperud 9:9 arbetar vi pågående för att minska vårt ekologiska fotavtryck.

  • Vi jobbar med naturturism (vandring, paddling, cykling), som har ett lågt avtryck på miljön. När vi gör utflyktsmat till våra gäster är det med tanken och uppmaningen att njuta av naturen och det lilla/enkla. Utflyktsmaten serveras givetvis i hållbara förpackningar. Vi avstår från motordrivna aktiviteter på vår anläggning. Vi strävar efter ekologisk hållbarhet.
  • Våra hotellrum är utrustade med kök för självhushåll där vi informerar om hur vi sorterar papper, plast, metall, pant/pet samt kompost och brännbart. Källsorteringsstation för gäster finns utanför entrén. Våra rengöringsmedel är miljömärkta, och på hotellrummen laddar vi med svenskproducerade ekologiska hygienartiklar i refill.
  • Alla blommor och dekorationer är plockade i den omliggande naturen. Till köket odlar vi kryddor, skott och groddar. Dessutom skördar vi från skog och mark i form av svamp, örter och bär. Vi har också lärt oss om fermentering i syfte att kunna ta hand om grönsaker i säsong.
  • Hotellet värms upp med vattenburen sjövärme, och firmabilen drivs med el. Vi erbjuder våra gäster att ladda sin elbil över natten. Handdukar/badlakan byter vi vid behov för att spara miljön.
  • Vi handlar råvaror (kött, fisk, grönsaker, ägg, mjöl, honung, drycker m m) från lokala, småskaliga leverantörer och viltkött direkt från jägare. Istället för att handla via stora grossister köper vi det mesta övrigt från lokala livsmedelsbutiker. Kaffe, te, must och öl/vin är ekologiska. Vi samarbetar med flera mikrobryggerier och musterier.
  • Upperud 9:9 finns hela året för lokalbefolkningen, vi arrangerar musikkvällar och lördagscafé i lågsäsong för att vara en samlingspunkt i bygden. Vår festsal används frekvent för lokala bokningar och evenemang. Vi strävar efter social hållbarhet.
  • Det är viktigt för oss att driva verksamheten även utanför sommarsäsongen. Därför anpassar vi våra lokaler för konferens och jobbmöten året runt. Större bokningar som kalas och bröllop läggs utanför högsäsong. Vi bygger en bastu för den kalla årstiden.
  • Vi paketerar boende kombinerat med lokala evenemang, våra egna och andras. Vår festsal fungerar som en lokal scen även för andra aktörer, till exempel Litteraturföreningen och Konstmuseet. Alla dessa insatser görs i syfte att skapa en stabil året-runt-verksamhet. Vi vill medverka till att stärka lokalsamhället och skapa stabila arbetstillfällen. Vi är anslutna till branschorganisationen Visita och har kollektivavtal. Vi strävar efter långsiktigt ekonomisk hållbarhet.

Se tillgänglighet och boka. Från 1100 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.