Upplev mer

Undersvik ligger i direkt närhet till en mängd sevärdheter och aktiviteter, precis mellan Järvsö och Orbaden. Här har du nära till underbara grönområden, vandringsleder, sandstränder och vatten med möjligheter till både bad, fiske och paddling. Vår personal delar gärna med sig av sina bästa tips – fråga oss gärna!  

Fotograf Pierre Eriksson

Vandring

Helgonleden

Pilgrimsled mellan Uppsala och Trondheim som passerar Undersvik.  

  • Till Järvsö – 23 km 
  • Till Arbrå – 20 km   
  • Till Orbaden – 11 km  

Offerbergets kulturvandring

Ca 5 km

Hälsingeleden

Totalt 16 mil led mellan Mosjön i söder och Los i norr. Passerar väster om Undersvik. Det går att ansluta till fots. 

Djupaåsen

Vandring upp på berget Djupaåsen och frisksportarstugan Torsborg som ligger på bergets topp. Ca 5 km:s vandring från anläggningen. Här finns grillplats och utedass.  

Karsjö

Under 2023 ska en vandringsled från Karsjö (7 km norr om Undersvik) vara färdigställd. Leden går samman med kulturvandring och Storsten passeras. Storsten är som det låter en jättesten med en stege dit man kan klättra upp och avnjuta medhavd fika och en fantastisk utsikt.  

Båthuset i Vallsta

En vandring på ca en dryg mil, enkel tur, är ner till båthuset i Vallsta. Start vid gården, vandring på Djupaåsen ner till Simeå. Från Simeå går man upp till Åsbergets topp och vidare ner till Orbaden. Avslutningsvis promenad längs med Ljusnan fram till båthuset vid Vallstabron. En fin, inte alltför ansträngande vandring. 

I Wild kids fotspår

Vandring på ca 8 km från gården. Vandringen går längs med älven, på byvägen, och bort till badstranden i Tällby där Wild kids spelades in för några år sedan. 

Naturstigen

Perfekt vandring för lite mindre barn. Startar vid hembygdsgården, tvärs över vägen. Fina stigar som inte är långa, cirka en kilometer.

Utflyktsmål i närheten 

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.