Mer om boendet

Flexibelt boende i många former 

Undersvik består av fem byggnader och erbjuder 140 bäddar. Du kan välja mellan dubbelrum med dusch och toalett, flerbäddsrum eller möjligheten att ”hyra hela huset” det vill säga att hyra en del av gården med bastu bara för dig och familjen, vännerna eller kollegorna. I huvudbyggnaden finns sällskapsytor och flera konferensrum samt en restaurang som erbjuder lokala matupplevelser.  

Vissa rum bokas som hela rum vilket innebär att du alltid har rummet för dig själv tillsammans med eventuellt sällskap. Reser du tillsammans med ditt husdjur? Det går såklart bra, se bara till att boka tillvalet Husdjur. I alla våra rum ingår linnesett med handduk.  

Oavsett hur du väljer att bo så har du möjlighet att boka till helpension eller enstaka måltider. Du kan också välja att utnyttja vårt gästkök där du kan ordna dina egna måltider. Då har du tillgång till fullständig köksutrustning, dubbla spisar, kylar (ej frys) och bänkytor.   

Huvudbygganden – Undersviksgården   

Den fina herrgårdsliknande byggnaden stod klar i mitten av 1800-talet. Under de första hundra åren var det en livlig handelsplats, gästgiveri och stiftsgård. Här ligger hotellets restaurang där du kan njuta av lokal mat. Här finns även kyrkans kapell med sakristia, flera sällskapsytor och konferensrum. Det finns två tillgänglighetsanpassade toaletter, en ramp vid bottenplan för enkel passage och enkel åtkomst till hiss för att ta sig upp till entréplan eller plan två.   

Murraygården

Carl Adolf Murray som var föreståndare på gården i 17 år tillsammans med sin familj har alltid varit en viktig profil för verksamheten. Inte bara för att han höll ordning på allt ifrån dasstömning till snöskottning, utan främst för sin charm och karisma som fick många besökare att trivas. Huset där familjen bodde finns kvar och heter givetvis Murraygården.  

Här finns möjlighet att hyra hela huset men också boka en bädd eller ett rum. Här finns totalt 21 sängplatser fördelat på sju rum. Nedre våningen har två rum (ett dubbelrum & ett trebäddsrum), dusch och toalett samt bastu. På entréplan finns ett fint kök som är fullt utrustat, två sovrum (ett tvåbäddsrum med våningssäng och ett rum med två separata enkelsängar). Här finns också ett mysigt vardagsrum och ett konferensrum som går att använda som matsal. På övre planet finns tre flerbäddsrum. Ett 6 bäddsrum, ett fyrabäddsrum och ett trebäddsrum. Det är en charmig, äldre byggnad som inte är tillgänglighetsvänlig.  

Hälsingegården

Hälsingegården är en charmig byggnad med totalt 29 bäddar fördelat på tre sovsalar i entréplan med vardera ett badrum och två sovsalar på övervåningen där vardera har eget badrum. Likt Murraygården är den inte tillgänglighetsvänlig.  

Upplandsgården

Byggnaden är i suterräng på två våningar och erbjuder totalt 14 rum och 34 sängplatser. På entréplan finns ett fullt utrustat självhushåll med två spisar, kyl och mikrovågsugnar. I byggnaden erbjuds fyr-och tvåbäddsrum. Tvåbäddsrummen har våningssängar och vissa av fyrbäddsrummen på markplan har våning och dubbelsäng (160cm). Här finns även ett stort aktivitetsrum och bastu med omklädningsrum. Upplandsgården har två rum på entréplan som är äldre med måtten 2,03 x 1,68 m. Byggnaden har en hiss som du lätt tar dig mellan våningarna.   

Gästrikegården

Denna totalrenoverade byggnad erbjuder 11 rum med totalt 42 bäddar. Åtta fyrbäddsrum med dubbelsäng och våningssäng, två dubbelrum med enbart våningssäng, ett fyrbäddsrum med familjevåningssäng och våningssäng och ett rum med en våningssäng. Ett av fyrbäddsrummen är tillgänglighetsanpassat. Vissa av rummen har utgång mot altanen med utsikt över vackra Ljusnan. I byggnaden finns även ett litet pentry med kyl, spis och mikrovågsugn.    

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.