Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Trosa/Lagnö Studio Vandrarhem

Mer om STF Trosa/Lagnö Studio Vandrarhem

På vandrarhemmet Lagnö Studio vid havet utanför Trosa får du en rofylld paus i vardagen. Här finns vår egen bio och filmstudio och du har gott om plats för umgänge, vila och fest. Du har också nära till Stockholm och till Sörmlands vackra natur och kust.

Lagnö Studio är ett familjärt ställe där du blir personligt omhändertagen i en originell miljö. Runt huset hittar du både får, hästar och hönor, trädgård, utegrill och lekplats.

Bo i något av våra sex gästrum, inredda efter filmer vi jobbat med; Ronja Rövardotter, Picassos äventyr och Mitt Liv som hund bland många andra. Eller prova vårt Trädhus, en natursvit för två i vår största lönn med utsikt över trädgården och med havsviken i bakgrunden.

Hos oss hänger Guldbaggen på väggen och många svenska filmpärlor har klippts och ljudlagts här. I vår bio kan du bland andra filmer se vår kortfilm Senaste Nytt, belönad med Guldbjörn på Berlins filmfestival.

Vi strävar efter att reducera vår miljö- och klimatpåverkan, något du kan märka på vår ekologiska frukostbuffé, kranar som spar vatten och jordvärmepumpen som slingrar sig ute på åkern. För det här arbetet är vandrarhemmet märkt med The Green Key.

Boende
Vi har 2-4 bäddsrum, både med våningssängar och med hotellsängar. Rummen är inspirerade av filmerna vi arbetat med. Vi har också stora gemensamhetsutrymmen. Dels ett trevligt gästkök med matplatser och vår stora studio på övervåningen. Dusch & toalett i nära anslutning till rummen.

Trädhuset
Romantiskt äventyr i vår natursvit - nära naturen, nära varandra. Ni går uppför en vindlande stig - och kliver rätt in i en trädkrona. Här finns ett litet hus med stora fönster, en grandlitsäng (140 cm) och en stor taktäckt veranda. På verandan sitter ni strax intill trädstammen som går upp genom golv och tak. Lakan ingår och frukosten hänger i en korg på verandan när ni vaknar. Vill ni lyxa till det lite så rekommenderar vi er att börja kvällen med ett bastubad och sedan avnjuta vår supékorg på trädhusets veranda!

Servering
På vandrarhemmet serverar vi en ekologisk frukostbuffé. Sommartid finns restaurang vid golfbanan på lagom promenadavstånd, 800 m. Catering går att ordna för grupper.

Se och göra
Först och främst vill vi rekommendera er att ha det lugnt och skönt. Ät lite god mat, ta en promenad och vila ut. Njut av vår stora trädgård med bäck och damm. Se en film i vårt stora biorum. Vandra Sörmlandsleden, spela golf på Trosa Golfbana 100 meter härifrån, besök vårt naturreservat, hyr en cykel, ta ett bastubad. Till badstrand är det 700 meter. Besök också det pittoreska Trosa.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.