Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Trollnäs Hotell

Trollnäs Hotell ligger med en vidsträckt utsikt över sjön Svärdsjön, cirka tre mil nordost om Falun. På Trollnäs bor du i en samlad gårdsbebyggelse bestående av en herrgårdsbyggnad, en hotellflygel, två mysigt inredda grindstugor med hotellrumsstandard eller i ett annex som rymmer familjerum och vandrarhemsrum samt en större konferens-/samlingslokal. I vår herrgårdsbyggnad finns såväl reception som matsal. Det är här vi serverar vår frukostbuffé med lokalt bakat bröd och ägg från bygden, samt lokala säsongsråvaror från bygden så som honung, sylt eller viltkött.  Om sommaren öppnar vi upp vårt kafé här. Då säljer vi goda hembakta bakverk. I vår matsal serveras också luncher och middagar för slutna sällskap (läs mer under fliken ”Grupper”).

Nästan alla våra hotellrum är inredda i gammal stil men inget rum är det andra likt. Det finns dusch och toalett på rummen, trägolv (med karaktäristiskt knarr), skrivbord eller byrå, fåtölj eller soffa och dubbelsäng alternativt två enkelsängar som dubbelsäng, med möjligheten att sära på. I loungen som binder samman rummen med herrgården finns TV, soffor, Micro, kylskåp med möjlighet att äta egen medhavd mat. Även i vårt Annex finns kök för självhushåll samt matplats.

På gården finns gott om grönytor, lekplats och en gemensam terrass. På badrocksavstånd från hotellet hittar ni vår egen brygga, perfekt för ett morgon- eller kvällsdopp. Vi har även eka, kajaker och kanot för uthyrning. Vintertid finns det utmärkta förutsättningar för långfärdsskridskor på Svärdsjön och flera sjöar i närheten. På gårdsplanen alldeles intill hotellet kan ni parkera bilen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.