Just nu är det många som ringer till oss och vi har därför längre väntetider än normalt. Information från STF med anledning av coronaviruset hittar du här. Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge och kämpar nu för att rädda vår 135-åriga förening. Läs här hur du kan hjälpa.

STF Tåtorp/Göta kanal Vandrarhem

Mer om STF Tåtorp/Göta kanal Vandrarhem

Miljöinriktningen sätter avtryck på hela din vistelse här. Tåtorps vandrarhem ligger underbart vackert vid Göta kanal och sjön Viken. Här bor du lite extra miljövänligt. Vandrarhemmet har ekologiskt fokus och ligger i nybyggda hus med miljövänliga material och färger. Rummen är ljusa och luftiga. Och i trädgårdscaféet serveras kaffe och hembakat ekologiskt bröd.

Vi vill värna om miljön! "Det Naturliga Huset" är byggt helt i trä, isolerat med cellulosafiber, med fönster och dörrar producerade på lokala snickerier. Husen är elsanerade och alla vitvaror är energisnåla. Slamfärg och linoljefärg har använts utvändigt och invändigt är rummen målade med bivaxlasyr i behagliga kulörer.

Välj mellan två, tre eller fyrbäddsrum. Är ni fler bor ni i gavelrummet med sex sköna sängar och egen balkong mot söder. För dig som vill hushålla själv finns ett rymligt gästkök med allt du behöver för att laga en god middag tillsammans med dina vänner. Är vädret fint njuter du av maten ute i trädgården, och är vädret lite sämre finns en liten matsal med vedkamin att elda i. Det finns fina grönsaker och andra råvaror att köpa på flera gårdsbutiker mellan Vänern och Vättern.

Sommartid serverar vi en ekologisk frukostbuffé i glaspaviljongen. Nybakat bröd, krav-ost och god salami från ett lokalt charkuteri, mjölk och yoghurt från Hjordnära mejeri vid Vättern står på bordet. Äggen och tomaterna är förstås också ekologiska från gårdar i närheten.

Tåtorp med den handdragna slussen är en idyll vid Göta kanals mynning ut mot sjön Viken. Sluss, lots och färjevaktarstugorna minner om kanalens storhetstid och ligger vid vägs ände i en numera uppskattad stillhet. Omgivningarna bjuder in till natursköna cykelvägar och Dragvägen längs med Göta kanal bjuder på ett stycke svensk historia. Varför inte upptäcka Sveriges blå band från vattensidan? Många väljer att paddla från Tåtorp till Sjötorp vid Vänern, som har Europas största sötvattensskärgård. Cyklar, kajaker och båtar finns att hyra på vandrarhemmet.

Se och göra
Paddla kajak, cykla längs Göta kanal. Cykelled Vänern-Vättern. Fiske och bad, turridning. Vandra i Tivedens nationalpark. Golf 25 km. Genuin Göta kanalmiljö. Tivedens nationalpark. Kinnekulle, Vänern och Vättern.

Obl förbokn 1/8-15/10.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.