STF Tänndalen/Skarvruet Fjällstation

Upplev

Vildmarkssafari

Vi är ett av Sveriges björntätaste områden men de gömmer sig gärna och är svåra att upptäcka. De syns dock på spåren och med kikare på avstånd, särskilt på höstarna. Det är fullt möjligt att kunna följa med på safari för olika vilda djur. Älg, bäver och olika fågelarter eller bara fiska i en tjärn.

Upptäck floran

Området är spännande eftersom fjällen hos oss har kalkhaltig berggrund med högre PH-värden som ger en mycket rik flora. Samtidigt finns det berggrund som är mindre kalkhaltig som skapar kontraster, med låga ph värden och en ”barrigare” växtlighet, som söder om riksvägen vägen mot Rogen och i nationalparken vid Sonfjället. I Sonfjällets nationalpark finns ett av världens äldsta träd, granen Old Rasmus, vars rotsystem är 9500 år gammal. Den är jämngammal med Old Tjikko, också det en gran, i Fulufjället.

Äventyrsupplevelser och övernattningar i väglöst land

Vinteräventyret är mycket nära Skarvruet. På endast ett par kilometer är du på Malmbäckstugan som ligger i ett alpint landskap. Vid Malmbäckstugan, foten av Skarvarna, kan du bygga igloos eller snökor. Sov i dessa eller övernatta inomhus i Malmbäckstugan! Prata gärna med oss för att få mer information.

Vandring, cykling, skidor och klättring

Vi har oändliga alternativ av turer på alpin nivå eller på lite lägre, både vinter och sommar. Vandra, klättra, kör mountainbike, åk med turskidor eller skidor med stighudar, vandra med snöskor.

Paddling och fiske

Funäsfjällen har mängder av sjöar, bäckar och åar på cirka 600 meters nivå och uppåt, men också sjöar i alpin terräng på 1000 meters nivå. Det är bara att välja var och på vilket sätt du vill ta dig fram. En del sjöar har lätt åtkomlighet även om de ligger på alpin nivå. Många småsjöar och Ljusnan ger fina paddel-och fiskevatten om sommaren och vinterfiske när det är kallt. I Rogen paddlar du i orörd vildmark, där tiden stått still sedan istiden.

STF Tänndalen/Skarvruet Fjällstation

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.