STF Strömsnäsbruk Vandrarhem

Mer om STF Strömsnäsbruk Vandrarhem

I Smålands sydvästra hörn ligger Strömsnäsbruk. Med Halland och Skåne just intill och kontinenten någon timmes bilfärd bort tar du dig lätt hit på din resa i södra Sverige. Hit har gäster som sökt lugn och ro hittat i över hundra år. Vandrarhemmets vackra gamla hus ligger i Strömsnäsbruks gröna, lummiga hembygdspark. Det charmiga trähuset från 1800-talet har idag kompletterats med ett modernt annex för att kunna erbjuda ett rofyllt boende för ännu fler. Välkommen till STF Strömsnäsbruk Vandrarhem i lugn historisk och naturskön miljö med närhet till natur och kultur!

Du bor i bekväma rum som alla har egen karaktär. En del rum har utsikt mot den glittrande Hammarsjön eller Lagan som sakta flyter förbi. I det renoverade 1800-talshuset, kallat Kristinero bor du i bekväma rum som alla har egen karaktär. Här finns fem sovrum, vardagsrum och välutrustat kök. Dusch och wc ligger i direkt anslutning. I annexet är rummen mer av bekväm standard med dusch och toalett i korridoren. Även här finns ett gästkök. Tvättställ finns i alla rum, och spjälsängar finns att låna. Slå dig ned på altanen och njut av tystnaden och en god bok, eller ta med dig morgonkaffet hit och se naturen vakna.

Under högsommaren har vi vissa dagar café med hembakat bröd och nybryggt kaffe. Hyr cykel hos oss för sköna utflykter på slingrande grusvägar, och köp med kaffekorg för en picknick i gröngräset!

Du bor invid hembygdsparken där det finns stora gräsytor, fornstuga, lantbruksmuseum, grillplats och barnvänlig lekplats. Här finns det även en friluftsscen och flera muséer. Är du badsugen finns det en tempererad pool inom ett stenkast från vandrarhemmet. Det går också utmärkt att bada i Hammarsjön som ligger mitt i samhället. Inom gångavstånd finns utmärkta motionsslingor och goda fiskemöjligheter.

Strömsnäsbruk har varit ett brukssamhälle med lång historia och är idag ett industrisamhälle med god service. Här hittar du livsmedelsbutik med lång öppettid på sommaren, apotek och läkarstation, pizzerior och restauranger.

Aktiviteter på vandrarhemmet
* Konst- och hantverksmarknad i början av maj.
* Konst- och hantverksrunda i början av september.
* I parken anordnas traditionellt valborgsfirande och midsommarfirande, trivselkvällar med underhållning.

Se och göra
Hyr dressin och ta dig fram i långsam takt på museijärnvägen. Åk på Älgsafari. Besök djurparken, museer, konstutställning och hantverk.
Helsingborg (9 mil). Malmö (16 mil).

Ja, här finns mycket att göra för hela familjen!

Välkomna önskar
Tyrone och Margareta

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.